O2 TV poběží i přes Wi-Fi. Dostane se do každé domácnosti

(Inzerce) Pokud jste měli dříve zájem o O2 TV, museli jste být dosahu pevného internetu od O2. To se od začátku prosince radikálně mění.

S novým set-top-boxem už může digitální televizi O2 sledovat kdokoliv, kdo má doma dostatečně kvalitní připojení. Pro sledování přenosů v SD stačí zhruba 3 Mbps, pro kanály v HD je potřeba mít zhruba dvojnásobnou rychlost. Nový set-top-box navíc obsahuje Wi-Fi a není nutné k němu natahovat ethernetový kabel.

Poskytovatelem internetu přitom může být zcela kdokoliv, tedy i kabelový rozvod konkurence nebo lokální Wi-Fi operátor. Tím se zásadně mění dostupnost O2 TV. "Na vývoji našeho nového set-top-boxu jsme usilovně pracovali téměř rok," vysvětluje David Duroň, marketingový ředitel pro segment domácností. "Potěší hlavně ty zákazníky, kteří neměli na své adrese dostupnou přípojku nebo internet od O2. Všichni stávající uživatelé naší mobilní televize si tak jednoduchým dokoupením nového set-top-boxu mohou užívat veškerý komfort O2 TV i na své velké obrazovce doma," dodává Duroň.

Nový set-top-box udělá O2 TV z každého televizoru

Oproti původnímu šedému modelu je nový černý model mnohem lehčí a kompaktnější. Má poloviční rozměry a nesrovnatelně vyšší výkon, na veškeré přepínání a pohyby v menu reaguje několikanásobně rychleji a na „kostičkování“ obrazu už nenarazíte. Oproti předchozímu modelu 2.0 obsahuje verze 2.1 zmíněnou Wi-Fi kartu.

Nový_STB_krabice.jpg

Set-top-box zvládne zapojit každý. Zařízení je třeba propojit s vlastní televizí přes HDMI (případně SCART) a vyhledat Wi-Fi síť, nebo zapojit ethernetový kabel. Jakmile je zařízení připojené k internetu, stačí zadat přihlašovací údaje ke službě O2 TV Air M.

Bohatý program

K tomto set-top-boxu operátor nabízí jediný tarif - O2 TV Air M, který se vyrovná běžné O2 TV s tarifem M. Tarif však obsahuje dostatečně širokou nabídku 58 programů a všechny oblíbené funkce televize, jako třeba zpětné zhlédnutí až o 30 hodin dozadu nebo přepínání mezi souběžně hranými zápasy a kamerami na oblíbeném kanálu O2 Sport. Kromě základní nabídky je v rámci tarifu k dispozici zhruba třicet tematických kanálů, jakými jsou například Disney Channel, National Geographic nebo AMC. Fanoušci sportovních přenosů naleznou v základní nabídce kromě O2 Sport pět dalších sportovních programů. Televize má zatím jediný HD kanál a to O2 Sport, již v lednu by se jich ale v nabídce mělo objevit hned dvanáct.

Nový set-top-box je dostupný na všech značkových prodejnách O2. Více vám rádi sdělíme po zanechání kontaktu na www.o2.cz/o2tv-pro-kazdeho

Další článek: Změny na Twitteru: nové obrázky a další test řazení příspěvků

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,