Maker Faire

O víkendu se koná další velký Maker Faire. Tentokrát v Brně. Bude tam formule, robopes i ohnivé kolo

Po pražském festivalu všech kutilů a fanoušků DYI míří Maker Faire také do Brna. O víkendu 23.10. a 24.10. se mohou návštěvníci těšit na více než 80 bastlířů všeho druhu a jejich exponáty, workshopy a doprovodný program nejen pro ty nejmenší v pavilonu A zdejšího výstaviště.

Na místě nebude chybět třeba Úžasné divadlo fyziky, chemické pokusy a formule od studentů VUT, ohnivé ocelové kolo, nebo třeba velkoformátový 3D tisk robotickou rukou od PrusaLab. Czechitas se pokusí zasvětit do programování i ty nejmenší špunty a prostorami se bude procházet také robotický pes.

Děti za 125 korun, rodiny za čtyři stovky

Nakonec nebude chybět ani pojízdná dílna zdejší komunitní dílny FabLab nebo nafukovací planetárium brněnské hvězdárny.

Kompletní seznam vystavovatelů včetně jejich stručných medailonků najdete na stránkách festivalu.

Děti, studenti, důchodci a ZTP zaplatí za vstup 125 korun, dospělí 175 korun a organizátoři nabízejí i rodinné vstupné pro dva rodiče a až tři děti za 400 korun.

Tři festivaly v jednom

Společně s Maker Faire se o víkendu na výstavišti konají také Festival Prototyp a Výstava herního průmyslu. Všechny tři akce jsou součástí Brno Creative Days 2021.

Váš názor Další článek: Šéf Intelu: „Budu bojovat, abychom získali Apple zpět. Musíme prostě udělat lepší čipy, než dělají oni“

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,