iPhone | App Store

O jailbreak iPhonů už není zájem, končí největší repozitáře alternativního App Store

Jailbreak zařízení s iOS umožňuje široké úpravy systému nebo instalaci aplikací z alternativních obchodů. Tím nejznámějším je Cydia, která sdružuje větší množství repozitářů. Zájem o rootovská práva na iPhonech či iPadech se nicméně zmenšuje a proto ubývají i vývojáři pro Cydii. Za poslední dva týdny přestaly fungovat dva ze tří největších repozitářů – ModMy a ZodTTD.

V rozhovoru pro Motherboard v létě jeden z vývojářů vysvětloval snižující se zájem o jailbreak. Důvodem jsou především přibývající funkce do iOS, které dříve uživatelům zajišťovaly právě úpravy po odemknutí telefonu. To je případ rychlého ovládacího centra, widgetů, složek na ploše nebo správy souborů. Dnes už zkrátka existuje jen malé množství funkcí, po nichž by uživatelé volali a v iOS ještě nebyly dostupné.

Apple iPhone X - představení:

Dalším důsledkem klesajícího zájmu je nedostupný jailbreak pro poslední verzi systému iOS. Pro vývojáře je iOS 11 dostupná již od června a mezi běžné uživatele se dostala v září. Ani po několika měsících se však způsob tzv. jailbreaku neobjevil. V případě předchozích verzí byla komunita mnohem rychlejší.

Diskuze (36) Další článek: Deset nejlepších aplikací roku postavených nad otevřenými daty. Zvítězil Hlídač státu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,