O čem vám budeme přednášet na CPress Show?

Na letošní trojveletrh Invex, Digitex a Interkamera jsme pro vás připravili Cpress Show – každodenní cyklus přednášek redaktorů. Řeč bude hlavně o počítačích, softwaru a službách.

Pokud se chystáte začátkem října do Brna na veletrhy Invex, Digitex a Interkamera, nenechte si ujít akci s názvem CPress Show. Redaktoři Živě.cz, Computeru a dalších magazínů vydavatelství CPress Media zde budou přednášet o aktuálních tématech.

TIP: sledujte zpravodajství z veletrhů na invex.zive.cz

V redakci se v mezičasech uzávěrkového shonu snažíme připravit zajímavé prezentace, které vás rozhodně nebudou nudit. Na co se můžete od „computerácko-živácké party“ těšit?

Stahování filmů a hudby je legální

V pondělí 6. října odstartuje přednáškový maraton náš specialista na počítačovou bezpečnost Ondřej Bitto. Bude se zabývat otázkou, zda se vyplatí mít v počítači antivirový program, nebo stačí pouze uživatelská „ostražitost“. Dozvíte se, jestli je váš počítač opravdu v ohrožení, když ho nechráníte antivirovým programem.

Jakub Čížek, redaktor Živě.cz specializující se na webové služby a software, vám představí možnosti služeb nabízených Googlem. Bude řeč o méně známých službách, ale také o skrytých funkcionalitách těch rozšířených. S přednáškou naváže Honza Sedlák, který bude v podobném duchu představovat a srovnávat konkurenční služby nabízené Microsoftem v rámci Windows Live.

Martin Lér, specialista na všechno „jablečné“ a šéfredaktor serveru iPhonemania.cz, bude přednášet o noteboocích Apple. Dozvíte se, čím jsou notebooky této značky zvláštní, jaké mají netradiční vychytávky a co lidi vede k tomu, že si je ve velkém kupují i přes horší papírové parametry ve srovnání s konkurencí. Následovat bude představení iPhonu 3G, kterého se zúčastním i já. Nadšené obecenstvo budu vracet zpátky na zem a svými vsuvkami o nedostatcích iPhonu a možnostech konkurence vás možná přesvědčím, že iPhone není žádný zázrak.

TIP: nasdílejte si program přednášek z kalendáře Googlu

Šéf našeho testlabu, Tonda Trčálek, pak nastoupí s tématem pro největší počítačové fandy. Řeč bude o grafických kartách a aktuálních trendech v této oblasti. Poradí vám také, jak se nenapálit při výběru grafické karty.

Vyplatí se vydržet až do půl třetí. To nastoupí Vlasta Waic, redaktor věnující se Windows, softwaru a obecné IT publicistice, a bude přednášet o tom, že stahování hudby a filmů je legální. Narovinu vám poradí, jak legálně stahovat filmy a hudbu z internetu a objasní, jak je to s českou legislativou v této oblasti. Řeč bude také o poplatcích z datových nosičů.

TIP: stáhněte si program CPress Show do Outlooku

Co dělat, aby Vista fungovala?

Úterý 7. října kolega z AVmanie poradí, jaká si vybrat sluchátka. Po neméně zajímavých blocích o mobilech a navigacích přijdou na řadu opět počítače. Honza Sedlák, náš specialista na sítě spolupracující také s časopisem Connect!, bude přednášet o tom, jak si optimálně zasíťovat domácnost. Objasní výhody kabelového a Wi-Fi řešení, udělá vám jasno v jednotlivých síťových prvcích.

Vybíráte nový notebook? Nechte si poradit od nezávislých odborníků, podle čeho vybírat, čemu se vyhnout a za co se vyplatí připlatit. S výběrem notebooků a mininotebooků vám poradí Tonda Trčálek a Radek Kejduš.

Poté se vrhneme na internet, konkrétně na blogy. Pokud nechcete psát jen další „internetový deníček“, nenechte si ujít přednášku na téma Jak vytvořit úspěšný blog. Vysvětlím vám, co je základem úspěšného webu, jak jednoduše aplikovat základní zásady SEO a linkbuildingu pro lepší pozice ve vyhledávačích, jak si udržet čtenáře a jak si psaním blogu vydělávat.

Středa 8. října odstartuje přednáškou Karla Kališe z Doupěte, který vám odpoví na otázku, zda je na hry lepší konzole nebo počítač. Náš „okenní guru“ Vlastimil Waic následně představí tipy a triky pro Windows Vista, které vám umožní provozovat tento systém, aniž by ztrácel na rychlosti a spolehlivosti.

Tomáš Holčík, náš redakční kameraman, bude o kamerách také mluvit. Na základě svých bohatých zkušeností vám poradí, jak dobře koupit videokameru. Následovat bude přednáška o věčném rozporu, zda je lepší LCD nebo plazma. Vše vám objasní Jarda Puk z AVmanie. Dále se dozvíte, jak to vypadá s budoucností digitálního televizního vysílání a využitím HDTV. Přednáškový den uzavřou témata o online hraní a digitálním fotografování.

Čtvrtek 9. října bude patřit radám pro budování domácího kina a také zajímavému povídaní o nejmodernějších vychytávkách LCD panelů. Jakub Čížek s Honzou Sedlákem zopakují své pondělní přenášky o webových službách Googlu a Microsoftu, odpoledne můžete přijít také na opáčko Vlastimila Waice na téma Windows Vista. Mezi tím vás svou přednáškou šéfredaktor časopisu DIGIfoto trochu překvapivě vyzve, abyste nefotili zrcadlovkou a vyměnili ji raději za kompakt. Proč? Přijďte si Petra poslechnout. Vystoupí také šéfredaktor časopisu Mobility, aby vám objasnil, co u našich operátorů stojí mobilní internetové připojení. Můžete se těšit na rady, jaké nabídky jsou nejvýhodnější.

FÓRUM: sejdeme se na Invexu?

Nezapomeňte, veletrhy Invex, Digitex a Interkamera probíhají na brněnském výstavišti od pondělí 6. října, do čtvrtka 9. října, Těšíme se na vás!

Další informace o veletrzích najdete na oficiálních stránkách: Invex 2008, Digitex 2008 a Interkamera 2008.

Další článek: Cesta do pravěku: Český Google slaví druhé narozeniny

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,