Nvidia | Grafické karty | Asus

Nvidia GeForce GTX 1660 Super vyjde během října, potvrdil to Asus

O vydání cenově dostupnější grafické karty z generace Turing GTX 1660 Super se spekuluje již delší dobu, ovšem až tento týden existenci tohoto modelu potvrdil pracovník společnosti Asus redakci webu VideoCardz. A nezůstal jenom u toho, dokonce prozradil jaké konkrétní modely můžeme od Asusu očekávat. Ty budou nakonec tři: Model Dual Evo, Phoenix a odolná edice TUF3. Datum uvedení na trh je prozatím neoficiální, a to 22. října.

1660 super.PNG
Očekávané parametry modelu GTX 1660 Super

Model Super bude vybaven rychlejšími pamětmi GDDR6, díky čemuž bude mít karta o 75 % vyšší propustnost, než pokud by byla karta osazena staršími GDDR5, jak se původně očekávalo.

Důvody mohou být hned dva, buď výrobní cena klesla natolik, že nemá smysl v této cenové relaci používat starší GDDR5, nebo se vedení společnosti Nvidia rozhodlo na poslední chvíli zvýšit výkon této edice jako důsledek očekávaných grafických čipů Navi od konkurenčního AMD, které by na trh měly dorazit v podobném termínu. 

Pokud jde o cenu, ta se prozatím očekává kolem hranice 250 dolarů, ovšem na oficiální cenu si budeme muset ještě nějaký ten týden počkat.

Váš názor Další článek: Špatná reklama pro elektromobily: policejní Tesle se během pronásledování vybila baterie

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,