Nvidia | Grafické karty | GeForce RTX 3000

Nvidia a také recenzenti ukázali na videu rozbalování a detaily nové grafiky GeForce RTX 3080

Nvidia sice skrze zakladatele a šéfa ukázala všechny tři nové modely desktopových grafických karet série GeForce RTX 3000, stále však čekáme na první recenze. Nvidia se ale rozhodla k postupnému uvolnění informací, které začínají samotným rozbalováním.

Přímo Nvidia totiž zveřejnila video, ve kterém rozbaluje vlastní verzi Founders Edition (pozor - nejde o referenční design, což může komplikovat výběr a kompatibilitu vodních bloků) s krátkou ukázkou toho, jak vypadá model GeForce RTX 3080. Právě ten se objeví v prodeji nejdříve, konkrétně 17. září, kdy lze očekávat i první recenze. Na videu je skvěle vidět i jak malý je nový 12pinový konektor, který je výrazně menší než současný 8pinový. Karta vyžaduje k adaptéru připojení dvou 8pinových PCI Express konektorů a má TDP 320 W.

K rozbalení a podrobnému pohledu na stejnou kartu se dostali i další recenzenti, takže lze očekávat, že Nvidia bude stejně postupovat i u modelu GeForce RTX 3090 s dostupností 24. září, tedy týden poté. V případě GeForce RTX 3070 Nvidia zatím stále neupřesnila datum dostupnosti, je pouze zveřejněné, že by to mělo být v průběhu října.

Diskuze (4) Další článek: Pozdě, ale přece. Zoom konečně zavádí možnost dvoufázového přihlašování

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,