Nudíte se o víkendu? Ať vás baví internet! V.

Jelikož se Vánoce kvapem blíží, předpokládáme, že většina našich čtenářů bude o víkendu pomáhat svým drahým polovičkám s velkým vánočním úklidem a pečením cukroví. Po práci však má přijít i odpočinek – co si jej zpříjemnit některou ze zajímavých flashových her, které jsme pro vás vybrali?

Vytvořte si policejní portrét

Pokud v detektivních filmech vždy žasnete nad speciálním softwarem, pomocí něhož se vytváří policejní portrét, určitě budete nadšeni speciálním flashovým nástrojem Face Maker.

Jak požadovaný portrét vytvořit? Z hlavní nabídky v prostřední části okna vyberte požadovanou část obličeje, kterou si přejete sestavit. Tím se v levém podokně zobrazí nabídka několika různých vzhledů vybrané části obličeje. Klepnutím na vybranou položku se daný objekt automaticky zobrazí v náhledovém okénku.

Tolik očí, tolik očí – který pár vybrat?

Pomocí tlačítek v levé dolní části okna můžete upravit pozici vybraného objektu, doladit jeho tvar nebo nastavit jeho sytost. Až budete s úpravou spokojeni, stiskněte tlačítko View face, které naleznete v pravé dolní části okna.

Chcete-li vytvořený portrét uložit, stiskněte tlačítko Click here to save this face. Tím se otevře formulář, kde vepište požadovaný název obrázku a vaši e-mailovou adresu. Po stisknutí tlačítka Save face se na uvedený e-mail odešle zpráva, v níž naleznete odkaz na váš výtvor.

Teď už jen chybí nápis WANTED a příslib tučné odměny… :)

Tip: Když už jsme u těch obličejů – co si takhle trošku pohrát s tvářemi známých osobností? Co byste řekli menší úpravě George W. Bushe, nebo Johna Kerryho?

Práce s myší bez viditelného kurzoru – troufnete si?

Už jste si někdy představili, jak by vypadala vaše práce s počítačem, kdyby se na ploše nezobrazoval kurzor a vy byste tak s myší v podstatě „pracovali poslepu“? Myslíte si, že byste to zvládli?

Vyzkoušejte si zahrát hru Invisibility. Hru zahájíte klepnutím na tlačítko Begin. Pokud se probojujete do nějakého vyššího levelu, zobrazí se speciální heslo, které můžete vepsat do políčka Password – automaticky tak přeskočíte do daného kola.

V průběhu hry nezapomeňte, že myš za váš neúspěch nemůže…

Co je cílem hry? Dovést kurzor myši z tlačítka Go na tlačítko Stop bez naražení na překážku nebo vyjetí z hracího pole. Nejprve přesuňte kurzor na tlačítko Go a stiskněte levé tlačítko myši. Tím dojde ke zmizení ukazatele a nyní je jen na vás, jak neviditelný kurzor přesunete na tlačítko Stop. V případě, že se kurzor nachází na tlačítku Stop (dané tlačítko se podsvítí šedě) stiskněte levé tlačítko myši.

Elektronické šipky

Ve Flashi se dá najít opravdu vše – asi tedy nikoho nepřekvapí, že na internetu si můžete zahrát i elektronické šipky.

Jediné šipky, u kterých okolostojícím osobám nehrozí vypíchnutí okna

Ovládání hry je poměrně jednoduché – v pravé dolní části okna si všimněte modrého tlačítka a grafických panelů. V panelech se pohybují dva ukazatele, pomocí nichž můžete velice snadno nadefinovat požadované umístění šipky v horizontálním a vertikálním směru – stačí ve správný čas stisknout modré tlačítko.

Umíte parkovat?

Pokud jste odpověděli ano, spusťte si na této adrese zajímavý Flash, pomocí něhož si můžete své parkovací schopnosti ověřit. Nebudete k tomu potřebovat nic jiného než klávesnici a dostatek trpělivosti.

Jak jste na tom s parkováním?

Pro nastartování auta použijte klávesu Z, pro jeho ovládání kurzorové šipky. V případě, že auto zaparkujete na určenou parkovací plochu, vypněte stisknutím klávesy Z motor auta. Následně dojde k vyhodnocení vašich „e-parkovacích schopností“.

Diskuze (9) Další článek: Yahoo připravuje vyhledávač pro osobní počítače

Témata článku: , , , , , , , ,