Intel | Počítače

NUC 8 Pro je solidní kancelářský minipočítač s Core i5 nebo i7. Cílí na firmy, ale klidně se může hodit i domů

Intel na vlastních stránkách představil nové modely jeho počítače v krabičce – NUC 8 Pro, které se zaměřují na podniky a profesionální použití.

Intel NUC 8 Pro s kódovým označením Provo Canyon obsahuje procesory Core i5 a Core i7 (Whiskey Lake) s TDP pouze 15 W a podporou vPro, což jsou přídavné technologie důležité hlavně pro podniky a náročnější použití (týká se například zabezpečení, vzdálené správy a podobně). Pokud vPro nevyužijete, máte ještě na výběr modely s čipy Core i3.

Do krabičky lze dostat až 32 GB operační paměti DDR4, Optane H10/M10 nebo klasické NVMe SSD. Pokud potřebujete mít dva disky, můžete zvolit tlustší variantu, která má prostor pro další disk.

I přes slabší integrovanou grafiku Intel UHD se krabičky pyšní slušnou konektorovou výbavou, která podporuje připojení až tří monitorů zároveň pomocí dvou HDMI 2.0a a jednoho Thunderboltu 3.0 (USB-C). Mezi dalšími porty jsou tři USB-A 3.1 Gen2, jedno USB 2.0 a gigabitový ethernet.

Nejnižší model s Windows 10 začíná na ceně 475 dolarů (asi 13 tisíc korun) a nejvýkonnější model pak stojí 890 dolarů (přibližně 25 tisíc korun).

Diskuze (41) Další článek: I na jaře mohou být žně. Rekapitulace novinek, které přinesou příští týdny

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,