Novým maskotem CZECH COMPUTER je lev

(Placená inzerce) CZECH COMPUTER představil po novém logu i nového maskota. Navrhněte jeho jméno na webu www.czc.cz a vyhrajte nový Apple iPhone

CZECH COMPUTER představil po novém logu i nového maskota. Je jím lev či lvíček, jehož jméno již v tuto chvíli vybírají zákazníci na webu czc.cz. Autor vítězného jména (ten který při případné shodě zašle vítězné jméno jako první) získá kromě nehynoucí slávy i Apple iPhone. Kromě kreslené verze lvíčka ho budete moci potkat jako figurínu v životní velikosti nebo se s ním budete moci již brzy pobavit, samozřejmě jen jako s plyšákem.

Volba na lva jako maskota padla v czc.cz po delší době vymýšlení, lvíček se ovšem okamžitě líbil, a nebylo to jen o poměrně zřejmé souvislosti s první částí jména jednoho z největších internetových prodejců výpočetní techniky a elektroniky u nás. Volba na formu a tvar lvíčka byla také jednoznačná, protože v té době byl do kin a posléze na DVD uváděn animovaný film Kozí příběh. Jeho výrobu czc.cz sponzoroval poskytnutím výpočetní techniky, na které byl tento historicky první český celovečerní 3D film tvořen po dobu několika let.

czccz.png

Figurku lvíčka tak vytvořil autor filmu Kozí příběh, známý český výtvarník Jan Tománek z Art And Animation studia. Někteří již nyní určitě spekulují o tom, jestli právě lvíček nebude mít zásadní vliv na jméno případného pokračování Kozího příběhu. Pravda, název Lví příběh si určitě dokážete představit, ovšem představa toho, že by lvíček táhl Matějovi jeho káru vypadá přinejmenším nezvykle – i když říká se, že v Čechách je možné vše ...

Něco více o lvíčkovi:

Narodil se před lety v Africe a údiv prý vzbudil hned, jak poprvé vykoukl na svět. Když ho poprvé uviděl vesnický šaman Kovu Odžo Ademola Koku zvaný Kvaku IV, bylo mu na první pohled hned jasné, že jde o něco výjimečného. Náš Lvíček se totiž narodil se dvěma ocasy. Taková vzácnost se u lvů stává velice zřídka a tak na jeho počest hned obětovali kozu.

lvicek1.png  lvicek2.png  lvicek3.png

Lvíček vyrůstal několik let v divočině, a že byl zvídavý, rychle se učil novým věcem. A nebylo to jen lovení. Jeho velkou zálibou bylo vymýšlení různých udělátek, které mu zjednodušovaly život. Když už byl dospělý, začal si uvědomovat, že nebude úplně obyčejný lvíček a začal pátrat po svých kořenech. Hodně mu v tom pomáhalo i to, že měl k dispozici mnoho knížek a časopisů ze ztroskotaných lodí a tak zjistil, že okolí není jen savana a že svět kolem je velký, krásný a plný zajímavých věcí. A tak se rozhodnul odcestovat… A co bylo s lvíčkem dál? Celý jeho příběh naleznete ZDE.

Diskuze (8) Další článek: Steve Ballmer získal v Cannes ocenění osobnost roku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,