Herní konzole | Hry | Xbox Series S

Nový Xbox Series S rozjede hry pro PS2, Wii nebo GameCube. Emulátory se instalují snadno

Herní konzole Xbox Series S je sice vybavena všemi moderními technologiemi nové generace konzolí, avšak kvůli nižšímu grafickému výkonu je určena pro hraní v rozlišení Full HD či 1440p. Konzole nemá mechaniku a má menší SSD, ale zaujme skvělou cenou kolem osmi tisíc korun, přičemž v balení i nová generace ovladače.

Youtube kanál Modern Vintage Gamer zveřejnil návod, jak velmi jednoduše instalovat emulátory, a tím pádem hrát emulované hry právě na tomto zařízení. Tou nejdůležitější zprávou ale je, že není potřeba žádný jailbreak nebo něco podobného. Jediné, co je nutné, je přepnout konzoli z klasického uživatelského do vývojářského režimu (Developer Mode). Mezi režimy lze bez potíží přepínat (pouze je nutný restart konzole).

Dle měření konzole zvládá bez problémů emulovat i náročné hry pro PlayStation 2, Nintendo GameCube, Wii a pochopitelně i všechny starší. Navíc je nutné si uvědomit, že je konzole teprve chvíli v prodeji, a ještě tak nevznikly všechny potřebné optimalizace. Do budoucna lze tak počítat s tím, že vše poběží ještě rychleji a nejspíše se dočkáme i podpory emulace novějších zařízení jako třeba PlayStation 3, Nintendo Switch a dalších.

I když je možná stejná emulace na počítači, v tomto případě jde především o bezkonkurenční poměr ceny a výkonu, který s běžným počítačem při koupi všech srovnatelných komponent rozhodně nezískáte.

První trailer na Xbox Series S a X

Diskuze (14) Další článek: Analýza Black Friday: Inzerované slevy až 80 %, reálné okolo 15 %

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,