Nový WordPress 2.7 přináší zásadní změny a zjednodušení

Začít blogovat je zase o něco jednodušší. Vývojáři dnes vydali dlouho očekávanou verzi WordPress 2.7, která slibuje mnoho zásadních novinek. WordPress je bezesporu jeden z nejznámějších a nejkvalitnějších CMS systémů. Novou verzí tak opět získává navrch nad konkurencí.

Nová verze WordPressu, nesoucí kódové označení „Coltrane“, přináší nejzásadnější změnu – kompletně přepracované uživatelské rozhraní, především v administraci. Veškeré činnosti vám nyní zaberou mnohem méně času, než u předchozích verzí.

Mnoho funkcí bylo zjednodušeno, takže stejnou činnost jste schopni provést při menším počtu klepnutím myši. Navíc si můžete kompletně přizpůsobit jednotlivé bloky v administraci podle svého gusta.

Vylepšena byla možnost stahování nových zásuvných modulů a jejich instalace. Nyní stačí jedno kliknutí na webu WordPress.org. Vývojáři také zjednodušili aktualizaci samotného WordPressu. Mezi další novinky například patří stránkování či možnost reagovat na komentáře přímo z administrace. Sami se podívejte na oficiální video.

WordPress je standardně dostupný v angličtině. Existuje ale česká komunita, která se stará o překlad do češtiny. V současné době usilovně pracují na překladu, který bude zdarma ke stažení ze stránek cWordPress.cz. Naleznete tam i mnoho zajímavostí včetně diskusního fóra.

Zdroj: WordPress

Diskuze (13) Další článek: Studie IDC: Hrozí lidstvu datový kolaps?

Témata článku: , , , , , , , , , ,