Nový Skype 3.2: Posílejte peníze přes PayPal

Přichází další verze oblíbeného komunikačního klienta Skype, kterého můžete využívat pro bezplatné volání a videohovory. Nová verze nabízí několik vylepšení, přičemž nejvýznamnější novinkou je možnost zasílání peněz přátelům skrze PayPal.
Komunikačního klienta Skype můžete využít nejen pro klasické psaní textových zpráv a posílání souborů, ale i pro bezplatné volání z počítače na počítač nebo videohovory. Pokud budete chtít uskutečnňovat volání na pevné linky a mobilní telefony do celého světa, případně posílat krátké textové zprávy (SMS), můžete, ale za tuto službu již budete muset zaplatit.
 
To je výčet základních funkcí, které Skype bez problémů zvládá. Nová verze se zaměřila na opravy několika desítek chyb, mezi kterými je řešen i problém pádu Skypu na Windows Vista, při odpojení USB headsetu během hovoru.
 
S přibývajícími novinkami se nám okno seznamu kontaktů každou verzí nafukuje

Pošlete peníze prostřednictvím PayPal

Autoři však nezůstali pouze u opravování chyb, ale přidali i zajímavé novinky, které nejeden uživatel ocení. Příkladem může být možnost zaslání peněz svým přátelům a známým ze seznamu kontaktů. Stačí mít existující PayPal účet, poté zvolit kontakt a odeslat požadovaný finanční obnos. Prostředí tohoto celého procesu je zatím v anglickém jazyce, ale tuzemským uživatelům to pravděpodobně vadit moc nebude, protože je u nás PayPal využíván spíše výjimečně.
 
Pošlete peníze svým známým

Vaše aktuální fotografie přímo v profilu

Další novou funkci, kterou ocení především mladší uživatelé, je možnost nastavit fotografii vlastního profilu, přímo z připojené web kamery. Během několika vteřin takto můžete potěšit své přátelé svojí aktuální fotografií.
 
Několika kliknutími myši získáte aktuální obraz web kamery jako obrázek profilu
Zbývající dvě důležité novinky spočívají v možnosti pozvání svých přátel ze seznamu kontaktů, kteří využívají jeden z e-mailových účtů Gmail, Hotmail nebo Yahoo! Mail. Je to ze strany Skypu docela šikovný způsob, jak si přilákat další uživatele. Poslední novinkou je ještě jednodušší a příjemnější práce s účtem. Mnoho údajů můžete spravovat přímo z aplikace Skype, takže odpadá jakákoliv nutnost navštěvovat příslušné webové stránky. Skype se tak svojí přívětivostí ještě více přibližuje běžným uživatelům.
 
Nejnovější verzi Skypu, v českém jazyce, můžete tradičně stahovat z oficiálních stránek. Aktuální novinky jsou dostupné pouze ve verzi pro operační systém Windows, uživatelé ostatních systémů jsou opět o novinky ochuzeni.
Diskuze (32) Další článek: AMD zapracuje na open-source grafických ovladačích

Témata článku: , , , , , , , , , , ,