Nový patnáctipalcový MacBook Pro s Haswellem v prvním testu

Apple sice nedávno představil novou generaci MacBooků Air, výkonnější a tlustší modely MacBook Pro a MacBook Pro Retina se však žádných novinek nedočkaly.

Jak to ale dle uniklých výsledků z testovacího programu Geekbench vypadá, nová generace MacBooků Pro je již na cestě a možná nás čeká několik novinek.

V databázi Geekbench se objevil nový testovaný MacBook Pro s procesorem Intel Core i7-4950HQ se základní frekvencí 2,4 GHz, 16 GB operační paměti DDR3 a operačním systémem OSX 10.9 (Mavericks). Výsledek, který prověřuje výkon procesoru a paměti byl 12 497, přičemž přechozí základní modely s Core i7 na frekvenci 2,3 GHz dosáhnou kolem 12 000 bodů.

 2013-07-14 v 17.56.19.png
Výsledek procesorového a paměťového výkonu MacBooku Pro s čipem Haswell?

Zajímavostí je, že tento 47W procesor má nejvýkonnější dostupnou grafiku od Intelu – Iris Pro 5200, která má frekvenci až 1,3 GHz. I když se Intelu ve srovnání s Intel HD 4000 podařilo i trojnásobně zvýšit grafický výkon, stále není jasné, jestli Apple nakonec bude používat i samostatnou grafickou kartu.

Podle MacRumors u testovaného modelu nebyla detekována samostatná karta. Jsou tak možné tři scénáře:

  • Nedošlo k detekci přídavné karty
  • Apple u některých modelů nepoužije přídavnou kartu
  • Apple už bude spoléhat pouze na integrovaný, ale výkonný čip od Intelu
55292.png
Porovnání výkonu grafiky dle měření webu Anandtech

Nejpravděpodobnější se jeví druhá varianta, protože i starší a používaná GeForce GT 650M je stále minimálně o třetinu až polovinu výkonnější.

Diskuze (9) Další článek: Nejlepší nástroje pro vylepšení a kontrolu HTML kódu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,