Microsoft | Outlook

Nový Outlook pro Windows pořád nepodporuje Gmail ani Seznam, v dubnu si ho ale zkusí každý

O novém a jednotném Outlooku pro hlavní platformy slyšíme už dva roky. Ze začátku se neoficiálně zjistilo, že Microsoft sjednotí základní kód a nabídne podobný program ve Windows a macOS. Ze sjednocování macOS sešlo (potvrdil to Jeremy Perdue z Microsoftu), na této platformě vychází nadále nativní klient, který na pohled vypadá, že si s ním v Redmondu dali péči.

A dokonce jej čerstvě uvolnili zdarma. Loni v květnu začalo veřejné testování jednotného Outlooku pro Windows, který představuje zabalenou webovou verzi, a nahradí jak placený Outlook, tak bezplatnou Poštu z Windows 10 a 11. Testování nabralo zpoždění a o rok později nejsme o mnoho daleko.

Vývoj se vleče, přesto konečně aspoň papírově míří do finále, byť fakticky nikoli. Ve správcovském centrum v Microsoft 365 se nedávno objevila zpráva, že distribuce pošťáka začne v dubnu a dotkne se pouze osobních účtů Microsoft a účtů Exchange Online v Aktuálním kanále. Informuje o tom webový magazín Petri. Ve firmách bude tedy nasazení trvat déle.

one outlook.png
Nový Outlook pro Windows silně vychází z webové verze

V posledních měsících Microsoftu podařilo doplnit seznam odkazů o úlohy, které podporoval dokonce i Outlook.com, a také zjednodušil pás karet. Nový Outlook přitom dodnes nepodporuje jiné e-mailové schránky než ty od Microsoftu. V tomto směru můžeme konstatovat, že klient ani po skoro roce veřejného testování není připravený na širokou premiéru.

Tomu bude odpovídat nasazení. V dubnu bude Outlook k dispozici ve výše uvedených účtech, ale jen jako volitelná aplikace. Zapnete ji přepínačem v horním pravém rohu okna stejně jako dosud v testovacích kanálech.

Zdroje: Outlook Blog | Petri

Diskuze (19) Další článek: Test základní desky Gigabyte B650M Aorus Elite AX. Díky ceně si najde cestu i do větších sestav

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,