Reklama

Nový notebook? S repasovaným ušetříte až 2/3 ceny

Repasované zboží nepatří do starého železa!

Nejenom, že s repasem ušetříte až 2/3 ceny, ale také získáte výkonnější a spolehlivější notebook, než jaký byste si za stejnou cenu pořídili v případě nového. Kde repasovaný notebook koupit a existuje situace, kdy má smysl koupě nového?

Hodně muziky za málo peněz

Většina lidí má repasované věci (ať už notebooky, stolní počítače, mobilní telefony, nebo třeba monitory) zařazené do béčkové kvality, ale to je velký omyl. Například za 10 tisíc si koupíte mnohem kvalitnější repasovaný notebook, než jaký byste si za stejnou cenu pořídili nový.

Jak je to možné? Společnosti, které repasované zboží prodávají, mají nejčastěji smlouvy s velkými celosvětovými firmami, které nakupují elektroniku na leasing. Jakmile jim leasing skončí, pořídí si nové modely a ty staré od nich odkoupí právě společnosti zabývající se repasem.

Ty pak elektroniku podrobí důkladným testům za přítomnosti odborníků, vyčistí ji, nastaví a zboží ve špičkovém stavu pošlou dál. Vy si tak můžete pořídit vysoký model s kvalitním výkonem za třetinovou cenu, než jaká byla jeho pořizovací. Například Apple Macbook retina 12 z roku 2017 byste nový pořídili za zhruba 35 000 Kč. Repasovaný můžete mít až o 20 000 levněji. To zní jako férová nabídka, no ne?

Další výhody repasovaných notebooků

Vychytané všechny mouchy: Ne nadarmo se říká, že první vydání čehokoliv stojí vždy za starou bačkoru. Nemá totiž vychytané všechny drobnosti, které se ukážou až časem. Repasované notebooky už nalezené chyby neobsahují, protože je výrobce odstraní.

Šetříte přírodu: Česká domácnost vygeneruje za rok v průměru 36,1 kg odpadu. V žebříčku 39 zkoumaných zemí se tak umístila na 20. místě. I vy můžete přispět k tomu, abychom se na stupnici posouvali stále níž. Každá repasovaná elektronika, které dáte šanci na druhý život, znamená o jedno zařízení na skládce toxického odpadu méně.

Ušetříte za softwarové licence: Repasované notebooky mají ve většině případů tu výhodu, že už mají nainstalovaný operační systém. Ty stojí v rozmezí od 2 do 20 tisíc korun. Když si koupíte repas, za licence softwaru ušetříte.  

Na pořízení nového si připravte velké prasátko

Když potřebujete notebook na práci a chcete, aby byl opravdu kvalitní, na nový si připravte 30 až 50 tisíc korun. Špičkový výkon vám totiž nabídnou jen vysoké modelové řady, které mají vnitřek z ocelových součástek a jejich životnost je delší než dva roky. Notebooky z nižších cenových kategorií nejsou stavěné na celodenní provoz, po čase se mohou začít přehřívat, aplikace se začnou sekat, protože hardware už není stavěný na takový výkon a na stále se zvyšující požadavky aplikací, a vy budete mít chuť prohodit ten svůj oknem. Pokud tedy víte, že chcete skutečnou kvalitu, připravte si tučnou sumu.

Kde koupit repasovaný notebook

Není repasovaný jako repasovaný. Zboží druhé jakosti nabízí v dnešní době spousta společností i soukromníků, ale jak si vybrat toho správného prodejce? V první řadě si vyhledejte na prodejce recenze. Ty si můžete najít nejen na internetových diskuzích, ale i na Facebooku nebo přímo stránkách prodejce. Pokud na internetu žádné nenajdete, může se jednat o podvod. S elektronikou se totiž „kšeftuje“ poměrně často. Pokud narazíte na extra výhodnou nabídku, ale prodejce nemá ani IČO, ruce pryč.

Také dbejte na to, aby repasované zboží před prodejem prošlo kontrolou technického stavu odborníky. Při kontrole se zaměřte i na operační paměť, která by měla mít fyzickou nebo digitální podobu licenčního štítku. Ten vám garantuje, že je operační systém originální. Na repasované zboží byste také měli dostat doklad o zaplacení a záruku. Ta bývá u repasu zpravidla jeden rok.  

Další článek: Nvidia testuje grafickou kartu nové generace s šílenou spotřebou 900 W

Témata článku: ,