Microsoft 365 | Windows Defender

Nový Microsoft Defender se v tichosti automaticky instaluje na některé počítače s Windows

Objevil se vám v počítači Microsoft Defender? Není to náhoda a není ani řeč o integrovaném antiviru, který najdete v každé běžné instalaci Windows. Loni v létě jsme se dočkali samotného programu, který se nazývá Microsoft Defender a platí za doplněk k antiviru pro ty, kteří si platí Microsoft 365.

Proč se produkty jmenují stejně, Microsoft nevysvětlil. Víme jen, že firma ráda mate lidi stejně nebo velmi podobně pojmenovanými produkty, které mají jiné vlastnosti. Dnešní Windows název integrovaného antiviru vesměs schovávají, takže situace možná nebude tak dramatická.

Otázky ovšem vyvstávají, protože nový Defender se objevuje na počítačích sám od sebe. Mně osobně se v posledních dnech vyloupl jak na desktopu s Windows 10, tak na laptopu s Windows 11. Jak si všimli na Neowinu, Microsoft vysvětlení poskytuje na webu podpory, ačkoli na svých mnoha blozích mlčí.

2023-02-27_10-09-08.png
Microsoft Defender se instaluje na počítačích s Windows a předplatným Microsoft 365

Koncem února se nový Defender stává součástí instalačního programu Microsoft 365. S aktualizací kancelářského balíku se tedy instaluje také jmenovaná aplikace. Ukáže vám souhrnné informace o zabezpečení vašeho počítače, ale také připojených zařízení včetně těch ve vaší rodině. Počítají se sem i mobily. K dispozici je také webové rozhraní na adrese mydefender.microsoft.com.

Kdybyste o Defender nestáli, odinstalujte ho, integrovaný antivir tím neovlivníte. Jestli se nainstaluje znovu s další aktualizací aplikací Office, nevíme, ale brzy to zjistíme.

Zdroje: Microsoft Support via Neowin

Diskuze (6) Další článek: Desktop, notebook, nebo tablet? Co používáte jako primární počítač?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,