Nový klientský systém Expandia banky

Expandia banka provedla dlouho očekávaný upgrade svého klientského systému.
Expandia banka provedla dlouho očekávaný upgrade svého klientského systému. Nová verze klientského systému přináši funkce, které uživatelé již dlouho žádali a též funkce, na které si ani nevzpomenete, dokud je nezačnete používat – a pak se jich nebudete chtít vzdát. Vyjmenujeme si alespoň hlavní změny, které nová verze přináší:

Informace o příchozích platbách
K výhodám Expadia banky patří to, že o změnách stavu vašeho účtu můžete být informováni on-line e-mailem nebo SMS zprávou na mobilní telefon. Dosud jste byli omezeni pouze informacemi o změně zůstatku a realizaci vámi zadaných transakcí. Nová verze klientského systému vám umožňuje nastavit si zasílání informací i o příchozích platbách, a to podle velmi variabilně určených podmínek. Můžete si nastavit informace o platbách s určitým variabilním symbolem, účtem plátce a podobně. Takže pokud čekáte platbu od svého dlouho neplatícího dlužníka, není nic jednoduššího, než si nastavit na jeho variabilní symbol hlídače v podobě podmíněné informace o platbách a hned prvním pohledem na displej svého mobilního telefonu vidíte, že ten zmetek pořád ještě nezaplatil.

Vylepšené zadávání platebních příkazů
Pokud často platíte na jeden účet, ale ne takovým stylem, abyste mohli zadat trvalý platební příkaz, neměli jste to ve staré verzi příliš jednoduché. Typickým příkladem takových plateb je úhrada služeb za mobilní telefon. Vždy jste museli pečlivě opsat číslo účtu (které specielně v případě Radiomobilu působí dojmem pomsty zákazníkům) a příště znovu… Nová verze systému umožňuje vytváření vzorů příkazů nebo kopírování již realizovaných. Díky tomu se výrazně zrychlí zadávání dalších příkazů, protože zkopírujete data, pozměníte variabilní symbol a máte vystaráno.

Nápověda
Nápověda je jedna z věcí, které mi v klientském systému staré verze ze začátku citelně chyběly. Po čase jsem se v něm naučil orientovat a nápovědu oželel. Nová verze obsahuje mnohem více skrytých zákoutí, funkcí a fíglů, které najdete popsány právě v manuálu a nápovědě. Zejména technicky méně nadaní uživatelé a nováčci budou tuto funkci kvitovat s povděkem.

Přehled blokací
Další dlouho očekáváná služba – nyní máte možnost zjistit nejenom, že máte tolik a tolik peněz na účtě blokováno, ale také, proč tomu tak je. Víte, která platba u obchodníka nebo výběr z bankomatu se již zaúčtovala a která ještě ne.

Diskuse a pošta
Diskuse (do které poněkud nelogicky vstupujete přes výběr účtu v horním okně) je věc, která mě překvapila nejvíc. Návštěvníci serverů jako je Mageo jistě znají auditoria a poštu. Úspěch auditoria věnovaného Expandii patrně banku přiměl k tomu, že tuto funkci zahrnula i do klientského systému. Pravda je, že user-to-user help je jedna z nejlepších cest, jak se něco naučit.

Expandia udělala další krok do budoucnosti. Když jsem byl před pár dny rušit svůj účet u jedné nejmenované banky, kde jsem si vylosoval číslo a pak třičtvrtě hodiny zíral na cinkající ciferník, říkal jsem si „děláš dobře, Valášku, děláš dobře…“

Váš názor Další článek: Počítač na splátky

Témata článku: , , , , , , , , , , ,