Monitory | Gigabyte | CES 2019

Nový herní monitor Aorus slibuje, že ulehčí vašemu procesoru a umožní nezjistitelné „cheatování“ ve hrách

Gigabyte v rámci značky Aorus představil na veletrhu CES nový monitor, který má několik unikátních funkcí zaměřených přímo na hráče.

Aorus AD27QD je 27palcový monitor s rozlišením 2 560 × 1 440 bodů a vysokou frekvencí 144 Hz. Použitý panel je typu IPS, který dle tvrzení dokáže zobrazit 95 % barevného spektra DCI-P3. Mezi podporovanými technologie je kromě HDR400 také FreeSync 2.0, který by měl v rámci tohoto monitoru poprvé umožňovat variabilní snímkovou frekvenci až do maximálních 144 Hz.

Na zadní straně konstrukce je barevné podsvícení, které lze ovládat pomocí softwaru RGB Fusion 2.0. Z pohledu hardwaru tak monitor nenabízí nic extra oproti konkurenci, ale to hlavní je v softwaru, který běží přímo v monitoru s přízviskem „taktický“. Místo běžného jednoduché OSD, kde si nastavíte třeba jen jas, kontrast a barevné módy, totiž získáte pokročilé možnosti nastavení a zobrazení informací, které vám skoro žádný monitor neposkytne.

Nestandardní funkce a vychytávky

Jednou z vychytávek je zobrazení snímků za sekundu nebo informace o procesoru a grafické kartě, díky čemuž není nutné spouštět samostatný program v počítači. To sice ulehčí procesoru naprosto minimálně, ale určitě je to použitelná alternativa.

Pomocí softwaru monitoru lze měnit i další funkce obrazu, které je běžně nutné řešit pomocí běžícího softwaru na počítači. Jedná se například i o různé velmi specifické nastavení a funkce, která jsou mnohými považovány za „cheatování“, protože umožňují lepší viditelnost a přesnost v klíčových multiplayerových hrách.

Typicky třeba zaměřovač uprostřed obrazovky, což je využitelné při „no-scope“ režimu. V rámci zpracování zvuku si můžete užít odfiltrovaný zvuk z připojeného mikrofonu, přičemž tato funkce funguje s jakýmkoli mikrofonem a sluchátky.

Monitor je možné připojit přes dva porty HDMI, jeden Displayport (1.2) a nechybí ani USB hub s možností rychlého nabíjení připojených zařízení. V prodeji bude od 16. ledna za cenu 599 dolarů (přibližně 17 tisíc korun s DPH).

Diskuze (4) Další článek: ROG Matrix se vrací: Asus ukázal RTX 2080 Ti Matrix s integrovaným vodním chlazením [CES]

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,