Nový Firefox 3: Gran Paradiso Alpha 7

Před měsícem jsme informovali o šesté alpha verzi Firefoxu 3, která měla být dle původního plánu vydána jako poslední. Protože kvalita zmíněné alfa verze nebyla pro vývojáře dostatečně uspokojivá, rozhodli se pro úpravu vývojového plánu, ve kterém je zahrnuto vydání i sedmé alpha verze.

Sedmá alpha verze přináší řadu změn a vylepšení. Bylo prodlouženo pamatování historie navštívených stránek z původních devíti na sto osmdesát dní. Očekávanou novinkou je i možnost přiblížení nejen textů, ale i všech obrázků a celé grafické podoby webové stránky tak, jak to znají uživatelé Opery. Při psaní webové adresy se pod adresním řádkem zobrazují často navštěvované stránky včetně jejich ikonek (tzv. favicons), což zajistí rychlejší orientaci mezi jednotlivými adresami. Několik oprav se dotklo kaskádových stylů a samotného vykreslovacího jádra Gecko 1.9. Opravám neunikla ani verze pro operační systém Mac OS X, která by měla lépe pracovat s kontextovými nabídkami a schránkou. Budoucí verze Firefoxu 3 již nebudou podporovat Mac OS X verzi 10.3, označovanou jako Panter.

Kompletní přehled změn a možnost stažení anglické verze Firefoxu 3 pro operační systémy Microsoft Windows, Linux a Mac OS X naleznete na oficiálních stránkách.

Zdroj: Mozilla

Diskuze (30) Další článek: Na téma: všechny triky s e-mailem

Témata článku: , , , , , , , , , ,