Nový čipset SiS730 pro Slot A

Podle neoficiálních zdrojů firma Silicon Integrated Systems, Corp. vyvíjí novou čipovou sadu s názvem SiS730 pro procesory AMD Athlon a kompatibilní.
Podle neoficiálních zdrojů firma Silicon Integrated Systems, Corp. vyvíjí novou čipovou sadu s názvem SiS730 pro procesory AMD Athlon a kompatibilní (tj. hlavně AMD Duron) se slotem A. Masová výroba by měla začít v srpnu tohoto roku.

Živě komentuje: V současné době produkují čipové sady pro Athlony dvě firmy - AMD a VIA Technologies. U firmy AMD to byla vysloveně nutnost dát světu čipovou sadu pro vlastní procesor, VIA podporuje vlastní odboj proti Intelu a kromě toho byla tato firma u zrodu čipové sady od AMD. Firma SiS však žádné takové důvody nemá, a proto je existence tohoto čipsetu z její produkce zajímavá. SiS tak podporuje i platformu, která je bez procesorů Intelu (mám na mysli Slot A). Tento skutek se dá chápat jako známku úspěšnosti strategie firmy AMD, která přišla právě s myšlenkou samostatné řady x86 kompatibilních procesorů. Podle mých předpokladů bude čipová sada od SiS nejlevnější sadou pro Slot A, a proto bude používána pro levné a nejlevnější počítače (kategorie do 1000 USD). Ta bude založena hlavně na novém procesoru AMD Duron, který je určen právě pro tuto cenovou kategorii. Takové stroje proto uvidíme nejdříve na letošním Invexu jako žhavé vzorky, spíš ale na podzimním Comdexu a následně předvánočním trhu přímo na pultech.

Diskuze (4) Další článek: MediaPlayer 7 v betaverzi

Témata článku: , , , , , , , ,