Novinky z oblasti DIPu

Skenuje i knihy. Nevěříte? Bell & Howell Ltd. (UK) uvedl tento měsíc nový skener Filemaster Book...
Skenuje i knihy. Nevěříte? Bell & Howell Ltd. (UK) uvedl tento měsíc nový skener Filemaster Book Scanner, umožňující skenování knih a časopisů bez toho, aniž bychom je museli rozešívat. Skener obsahuje systém pro automatické zaostřování a software pro automatickou optimalizaci vytvářených skenovaných dokumentů. Filemaster může skenovat knihy do velikosti stránky maximálně A3, rychlostí 10 stránek za minutu.

Malý či velký formát? Rozhodně největší! SSI Ltd. (UK) představila veřejnosti skener Contex FSS 8300 Plus DSP. Contex je velkoformátový černobílý skener schopný skenovat výkresy formátu A0 za 8 sekund. Skener je možno přímo připojit k inkjetovému nebo elektrostatickému plotru, bez nutnosti transformovat data v PC. Tímto způsobem je možno vytvářet kopie výkresů. Novinkou je 32-bitový řadič a 8000 bodová, vysoce frekvenční, vysoce senzitivní kamera pro extrémně rychlé skenování a čistění výkresů.

Rychlík bez kolejí. Bell & Howell Ltd. (UK) představil nový model Copiscan 8080D. Jedná se o kompaktní skener umožňující jednostranné nebo oboustranné skenování rychlostí 80 dokumentů za minutu. Skener je dodáván v provedení jak SCSI tak VIDEO.

A ještě jednou rychlost. Kofax (CA, USA) ohlásil novou řadu akcelerátorů pro práci s dokumenty Kofax Adrenaline. Řada Adrenaline se vyznačuje 32-bitovou PCI architekturou. Akcelerátory jsou dodávany s rozhraním SCSI nebo VIDEO a mají hardwarovou podporu funkcí Zoom, Rotate, ScaleToGray a rozpoznávání čárového kódu. Kofax Adrenaline zaručují podporu svých hardwarových funkcí až do rychlosti skenování - 400 stránek za minutu.

Místa je dost. NSM Jukebox GmbH (Germany) představila sérii Satellite. Satellite je řada CD-ROM jukeboxů s kapacitou od 60 do 135 CD medií, což odpovídá storage kapacitě od 40 do 90 GB. Rozdílné aplikace mají i rozdílné požadavky na konfiguraci CD jukeboxů. Ty můžou být dodávány s jednou nebo až s pěti mechanikami, s různým počtem slotů. Satellite série je dodávána s rozhraním RS232 a SCSI.

Sítě budou syty. Smart Storage Inc. (MA, USA) má novou verzi SmartCD V2.5 pro Windows NT, softwaru provádějící síťové zálohování a obnovu dat z CD síťových zařízení. Nová verze je dodávána v následujících modulech: SmartCD for access (přístup k CD zařízením), SmartCD for recording (pro zápis dat), SmartCD for integrated recording and access (pro přístup a zápis dat na CD zařízeních) a SmartCD API Toolkit (vývojové prostředí pro tvorbu aplikací). SmartCD podporuje většinu známých typů CD zařízení, jako jsou autoloadery, zapisovačky, CD towery, CD Changery nebo jukeboxy s CD-ROM a/nebo CD-R mechanikami.

Tohle celkem ujde. Hewlett-Packard Corp. (USA) připravuje na květen 1998 novou řadu magneto-optických medií. MO medium bude mít kapacitu 5.2 GB. (V současné době je max. kapacita MO medií 2,6 GB). Nová serie má pracovní označení SS. Magneto-optické jukeboxy tak budou dodávány v kapacitách 80, 160, 320, 400, 660 a 1200 GB.

Opravdu vás DIP zajímá? Nepropásněte!

4. a 18. února toho roku pořádá pražská firma ELSAT technicko-obchodní semináře na téma výběr vhodného hardwaru pro DIP. Pokud vás to zajímá blíže, kontaktujte ++420-2-472 47 07.

Váš názor Další článek: Ohrozí Lotus a Corel postavení MS Office?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,