Telegram | Komunikace | Instant Messaging

Novinky v Telegramu: videohovory s až 1000 osobami, sdílení obrazovky, nové animace a další

Komunikační aplikace Telegram dostala koncem července aktualizaci na verzi s číslem 7.9. Update přináší celou řadu novinek, přičemž většina z nich se týká videohovorů a video zpráv. Patrně nejzásadnější je podpora videohovorů s až tisícovkou účastníků.

Pokud vám tisíc účastníků pořád připadá málo, pak vás jistě potěší skutečnost, že do blíže nespecifikované budoucnosti se plánuje rozšíření na ještě vyšší počet. V rámci jednoho hovoru může v současnosti najednou vysílat obraz až třicet uživatelů, zbytku pak zůstává role diváků.

Telegram plný novinek

Další novinka se týká video zpráv – ty budou nahrávány ve vyšším rozlišení a jejich obsah bude po klepnutí možné zobrazit přímo v rámci chatu. Sdílená videa bude možné přehrávat různou rychlostí (0,5×/1×/2×) a novinkou jsou odkazy na rychlé kopírování časových značek, přes které lze odkázat přímo na konkrétní část klipu.

Dalším významným doplňkem je sdílení obrazovky se zvukem při všech videohovorech, včetně hovorů mezi dvěma osobami. V testovací beta verzi měla tato funkce určité potíže s konzistentním fungováním, tak doufejme, že ve finálním sestavení byly všechny chyby odstraněny.

Uživatelé na zařízeních s operačním systémem Android se mohou také těšit na efektní animace při posílání zpráv, které jsou od předchozí aktualizace dostupné v Telegramu pro iOS. Pokud používáte k přihlašování přístupový kód, čekají vás vylepšené animace a plynulejší přechody mezi jednotlivými zobrazeními.

Pracovalo se i na zabezpečení

Doslova přehršel novinek čeká uživatele zařízení s iOS. Zmínit můžeme například možnost přibližování a oddalování obrazu snímaného fotoaparátem či jednodušší možnost poslat zprávu více příjemcům najednou. Samozřejmě v tomto vydání nemohou chybět ani nové animované emotikony.

Z hlediska zabezpečení se dočkalo vylepšení dvoufaktorové ověřování i obnovení hesla, které nabízí možnosti obnovení účtu i bez zadané obnovovací e-mailové adresy. Pro mnohé pak jistě bude užitečná možnost automatického mazání chatů.

Dvoufázově ověřování a obnovení hesla 
Dvoufázové ověřování a obnovení hesla

Jedná se o poměrně rozsáhlou aktualizaci, takže pokud chcete vědět o všech novinkách, určitě se podívejte na poznámky k vydání. Jestliže máte aplikaci nainstalovanou, měla by se vám nová verze nainstalovat automaticky. V opačném případě si můžete aplikaci stáhnout z Obchodu Google Play či z Apple App Store.

Váš názor Další článek: Navigace v botách: vibrující vložka a chytrá krabička napoví nevidomým, kudy se vydat

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,