Novinky v plug-in modulech pro 3D Studio VIZ

Vývoj komerčních i nekomerčních plug-inů neustává. Příkladem mohou být dva velmi užitečné doplňky, které lze stáhnout z Internetu.
Jak jistě víte, lze v 3D Studiu VIZ snadno generovat terén pomocí vrstevnic. Pokud, ale máte k dispozici jenom naměřené body s XYZ souřadnicemi, byli jste zatím zřejmě bezradní. Plug-in modul terrain2 tuto problematiku reší a umožňuje vytvoření terénu z bodů (souřadnice v textovém souboru) a to dvěma algoritmy. Jeden rychlejší funguje pro případ pravidelné sítě bodů, a druhý pomalejší pracuje s obecným seskupením. Plug-in firmy Habware lze stáhnou na stránkách v sekci plugins/utilities.

Druhým případem z mnoha je firma Blur, která uvolnila beta verzi pluginu RayFX shadows urychlující rendering raytraced stínů. Tento plugin umí ale především area světla, která tvoří vysoce realistické „měkké“ stíny. Zatím funguje jen pro obdélníkový a kvádrový tvar plošných světel. Pro správné spuštění plug-inu je třeba stáhnout také RayFX update a BlurLib. Plug-in lze stáhnout, v části BlurBeta R&D Website.

Váš názor Další článek: Ztratilo se vám TweakUI?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,