Aktualizace | WhatsApp | Instant Messaging

Novinky v aplikaci WhatsApp: animované nálepky, QR kódy a tmavý režim pro desktop

S více než dvěma miliardami uživatelů po celém světě patří WhatsApp k nejoblíbenějším komunikačním aplikacím. Přes tuto pozici neusínají vývojáři na vavřínech a průběžně přidávají nové funkce a vylepšení. Zatím poslední várka novinek z tohoto týdne přináší například animované nálepky, QR kódy nebo tmavý režim pro desktop.

„Stále platí, že chceme nabízet především jednoduchý a spolehlivý způsob soukromé komunikace s přáteli a rodinou. Aplikaci tedy neustále budujeme a zlepšujeme tak, aby i nadále pro všechny představovala ten nejpraktičtější způsob, jak se s ostatními spojit, ať už se nacházejí kdekoli.“ uvádí oficiální blog.

Nálepky, QR kódy a tmavý režim

Vývojáři WhatsAppu pracovali na animovaných nálepkách déle než rok a nyní je konečně vypouštějí do světa. Podobně, jako na mnoha jiných platformách pro zasílání zpráv, jsou animované nálepky prostě samolepky, které se pohybují. Nové balíčky animovaných nálepek jsou prý legračnější a výmluvnější než statické obrázky.

O QR kódech jsme psali již v květnu, kdy se tato funkce objevila v beta verzi. Slouží ke snadnějšímu přidávání kontaktů, kdy stačí naskenovat kód z telefonu uživatele, se kterým chcete komunikovat. Odpadá tak časově náročnější přepisování telefonních čísel.

Zatímco ve WhatsApp pro Android si mohou uživatelé vychutnávat tmavý režim již od března tohoto roku, webová a desktopová aplikace tuto možnost nenabízely. Nově je tedy tmavé pozadí se světlým písmem možné používat i na počítačích – stačí v Nastavení-Režim zvolit možnost Tmavý.

Další novinky v aplikaci WhatsApp

Poslední zásadní novinkou nové verze WhatsApp je možnost maximalizace videa ve skupinových hovorech dlouhým stisknutím náhledu příslušného uživatele. Ve skupinových textových chatech je nyní také ikona pro rychlé zahájení video hovoru.

„Protože je nyní možné se pomocí videohovorů zároveň spojit až s osmi účastníky, můžete se na kteréhokoli z nich snáze zaměřit tak, že si video daného účastníka zvětšíte na celou obrazovku.“ uvádí blogový příspěvek o nových funkcích.

Poslední novinka je spíše minoritní záležitostí – uživatelé telefonů s operačním systémem KaiOS nyní mohou využívat funkci Stav, jejímž prostřednictvím lze sdílet aktualizace, které po 24 hodinách zmizí. Všechny výše uvedené funkce budou uživatelům k dispozici v nejnovějších verzích aplikace WhatsApp v průběhu několika nadcházejících týdnů.

Diskuze (5) Další článek: Boeing poprvé „oživil“ Core Stage připravované rakety Space Launch System

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,