Novinky od splečnosti Intergraph

V ČR obrat za rok 1997 tvořil 221 milionů Kč, z toho za služby 38 milionů Kč.
Společnost Intergraph si každý spojuje většinou pouze s nejvýkonnějšími systémy pro oblast CAD. Této oblasti samozřejmě firma, která před několika lety přešla z platformy Unixu kompletně na Wintel, dodnes věrná, a pro MCAD a TCAD dodává řadu pracovních stanic TDZ-2000 celkem ve čtyřech modifikacích -- od 120 tisíc Kč až po 350 tisíc Kč; v nejvýkonnější variantě má TDZ-2000 datovou propustnost hlavní sběrnice 1,6 GB/s, 3 sběrnice PCI kvůli rozložení výkonu a celkem 8 slotů PCI.

Stanici, která je vestavěna do vskutku nádherné skříně, lze dále rozšířit o podstavec, kam se vejdou další rozšiřující zařízení se sběrnicí PCI, takže lze ze stanice vytvořit i výkonný aplikační server. Nejnižší model řady TDZ-2000 je postaven na technologiích Intel, nejvýkonnější systém má od Intelu snad pouze procesor -- Intergraph si umí poradit díky zkušenostem z unixového světa tak jako málokdo, a to při zachování naprosté kompatibility.

Všechno od jednoho, včetně notebooků

Výkonné systémy PC společnost Intergraph dodávala již před časem, dnes s tím pokračuje dvěma typy, a sice vstupním modelem TD-100, určeným pro trh SOHO a to, čemu se dá říci Office Automation. Stanice TD-250 pak už je určena pro 2D-CAD. Tyto stanice mají rovněž naprosto neotřelý vysoce estetický design, proto nemusí stát někde schované jako podložka pod nohy, kterou je lépe nevidět.

Naprostou novinkou z nabídky Intergraph jsou notebooky TD-50/55, které začínají na ceně 70 tisíc Kč.

Servery InterServe pak doplňují nabídku firmy Intergraph Computer Systems, která je jednou ze čtyř samostatných firem plně vlastněnou Intergraph Corporation.

Společnost Intergraph tím dává svým zákazníkům šanci, aby se při nákupu,, servisu a dalších službách mohli obracet na jedinou firmu a mnohdy jediného člověka, rovněž pak na stejnou úroveň podpory pro PC vstupní řady za cenu něco málo přes 30 tisíc Kč, až po systém za milión.

Intergraph se pouští do emotivních oblastí

První z těchto oblastí jsou studia DTP. Jde na to mazaně, protože lidé z této oblasti rádi zaplatí o 100 tisíc víc, hlavně když dostanou Macintosh. Intergraph jim nenabízí záměnu, ale doplněk, který má být levnější, a který má být v síti Apple Talk stejně viditelný a funkční, jako Macintosh -- Intergraph jde se svými stanicemi a doplňkovým softwarem až na úroveň viditelnosti médií; možnosti práce se stejným softwarem a přenositelnost souborů jsou naprostou samozřejmostí. Zvláště dobře zvládnutou problematikou je průchodnost na síti a vyřešená čeština. Strategickým záměrem je prostě heslo Mac-friendly. Základem je opět stanice TDZ-2000, která se doplněná o software jmenuje ExtremeZ graphics. Na trhu v ČR spolupracuje Intergraph s jedním z nejpovolanějších, a sice se společností AMOS CZ.

Druhou, pro normálního člověka téměř nepochopitelnou oblastí, jsou filmová studia, která hovoří ještě nesrozumitelnější řečí, než lidé z DTP, postižení Mac-mánií. Zde Intergraph spolupracuje s Visual Connection, která dodává Softimage. Pomáhá jí přitom stanice StudioZ, nebo ještě lépe renderovací farma, která díky své brutální výpočetní síle až 28 procesorů umožňuje výrobu tzv. nelineárních médií.

Dá se říci, že díky kreditu partnerů AMOS a Visual Connection má Intergraph do oblasti DTP a filmových studií našlápnuto velmi dobře.

Nejen CAD a DTP

Intergraph se historicky orientuje i na oblast, která se nazývá (Intergraph) Public Safety, tj. dispečink pro hasiče, policii nebo rychlou pomoc, prostě pro zásahové služby.

Konečně čtvrtou samostatnou firmou, která patří Intergraph Corporation, je VeriBest, zabývající se návrhem plošných spojů.

Intergraph v ČR

Stará se o jižní část střední a východní Evropy a prodává hybridním modelem prodeje -- jak přímo, tak nepřímo, např. v ČR smíšeně (zde tvoří přímý prodej pouze 10 % celkového obratu) obrat za rok 1997 tvořil 221 milionů Kč, z toho za služby 38 milionů Kč. Společnost Intergraph ČR dosáhla nárůstu prodeje 35 %.

Snad poslední oznámenou novinkou je ohlášení nového hlavního distributora softwaru od Parametric Technology (PTC), kterým se stalo zastoupení kanadské společnosti Rand Technologies -- a tiskové konferenci vystoupli ja zástupci AMOS CZ, tak Rand Technologies.

Váš názor Další článek: Steve Ballmer prozradil něco z plánů Microsoftu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,