Novinky od českého distributora a producenta osobních počítačů

ProCA, vyrobila v loňském roce přes 12 tisíc počítačů Brave.
ProCA se stala distributorem PC a serverů Compaq, nadále vyrábí a dodává vlastní PC značky Brave; k tomu si přibrala tiskárny Lexmark a partnerství se společností Intel. Koupila firmu Vikomt SR a transformovala ji na ProCA a Brave.

Česká společnost ProCA, známý výrobce a distributor počítačů Brave, v loňském roce vyrobila hodně přes 12 tisíc těchto PC. Zároveň se stala partnerem firmy Intel, čímž získala možnost přímého nákupu procesorů a dalších komponent a technologií, a zároveň také rychlejší přístup k technologickým informacím. Kromě PC prodala ProCA přes 30 tisíc sad základních komponent pro stavbu PC.

Obrat firmy ProCA dosáhl v roce 1997 téměř 1,5 miliardy Kč, což reprezentuje oproti roku 1996 nárůst o 34 %. ProCA hodlá v roce 1998 dosáhnout obratu až 2 miliardy Kč. Přesto ProCA přiznává, že se jí nepodařilo dosáhnout plánovaného růstu na 15 tisíc prodaných PC. Kat aby spral hospodářskou situaci v ČR! Poškozuje to všechny.

Kat aby piráty spral!

Pirátství nás poškozuje. Na příjmech, na daních. Firmě ProCA se nepodařilo dosáhnout očekávaných výsledků v oblasti distribuce počítačových her. Jedním z důvodů se ukázalo SW pirátství, zapříčiněné zejména poklesem cen vypalovacích mechanik CD-ROM a médií. V tomto ohledu se ČR vrátila zpět zhruba do roku 1994, kdy většina her byla ještě na disketách (snadno kopírovatelných). Jak to bude po volbách?

ProCA přeje těm, kteří neházejí flintu do žita

ProCA se stala distributorem PC a serverů Compaq do třídy ProLiant 3000. ProCA považuje za klíčovou komoditu PC Compaq Deskpro 1000, který je určen pro trh malých firem a domácích uživatelů.

Pro malé firmy ProCA přebrala od společnosti Compaq kompletní balíky řešení pro domácnosti, domácí kanceláře a malé a střední firmy. Vybavení počítačovou infrastrukturou se pro malé a střední firmy brzy stane naprostou nezbytností, a proto také ProCA přichází s kompletním řešením, které obsahuje počítač připravený pro připojení k síti, síťový rozbočovač, server s nainstalovaným operačním systémem Small Business Server od firmy Microsoft a modem. K tomu je připojena možnost financování pomocí splátek, takže zákazník nezaplatí ani 8 tisíc Kč měsíčně. Za to může zase dohoda s C&C leasing.

Váš názor Další článek: Také IBM má nástroje pro analýzy nad daty!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,