Novinky Googlu: Vyhledání podobných obrázků a události na časové ose

Google v rámci Google Laboratoře představil dva nové experimentální projekty. Jeden se nazývá Similar images, a jak název napovídá, zabývá se vyhledáváním podobných obrázků. Stačí si tedy vyhledat požadované téma, například pyramidy, Baracka Obamu, Eiffelovu věž v Paříži nebo noční pohled na pražský Karlův most.

Po vyhledání se u významných objektů zobrazuje odkaz „Similar images“, na který stačí klepnout. Poté budou vyhledány všechny podobné obrázky. Odkaz pro vyhledání podobných obrázků je dostupný pouze u významných objektů, kterých je v indexu Googlu dostatek.

Druhý experimentální projekt se jmenuje Google News Timeline. Ten má úzkou návaznost na Google Zprávy. Na základě této spojitosti můžete s Google News Timeline na veškeré události nahlížet v chronologickém pohledu. Můžete procházet čas tažením za časovou osu. Stačí si nastavit časový rozvrh pro dny, týdny, měsíce, roky či desetiletí, nebo prostě v rámci uvedeného období.

Výsledky lze zobrazit z různých zdrojů, včetně nejnovějších a archivovaných zpráv, naskenovaných časopisů a novin, blogů a sportovních výsledků. Dostupná jsou také média jako hudba a filmy. Můžete současně zobrazit i více zdrojů a výsledky přizpůsobit pomocí mnoha filtrů.

Další experimentální projekty Googlu naleznete na oficiálních stránkách Google Laboratoře.

Zdroj: Google

Diskuze (4) Další článek: Také se domníváte, že není možné snížit náklady na tisk?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,