Novinka: první tištěný časopis o digitální televizi

Na rozšiřování digitálního vysílání a postupné vypínání toho analogového reaguje CPress Media vydáním časopisu Digitální televize. Jeho cílem je pomoci nejširší veřejnosti s problémy spojenými s přechodem na digitální vysílání.

Digitální televize.jpgVydavatelství CPress Media potvrzuje postavení jedničky na poli tištěných a internetových magazínů v oblasti informačních technologií a komunikace. Jako první v České republice připravilo tištěný magazín věnovaný digitalizaci televizního vysílání, nazvaný Digitální televize. Jeho náplň tvoří desítky rad a návodů, průvodci nákupem i zapojením a také bonus v podobě kompletních map pokrytí našeho území až do roku 2011.

Speciál Digitální televize se zrodil v tvůrčí dílně počítačového časopisu Computer a odborného webu AVmania.cz věnovaného audio-video technice: „K nápadu připravit časopis Digitální televize nás přivedli vlastně sami čtenáři. Nejen v internetových diskusích, ale i v dopisech, které posílají do redakcí, se nás ptají na řešení problémů spojených s přechodem na digitální vysílání. Některé jsou jednodušší, jiné složitější, jedno však mají společné – ukazují, že ucelený a hlavně srozumitelný průvodce digitalizací veřejnosti chybí,“ vysvětluje Tomáš Holčík, renomovaný počítačový žurnalista a redaktor časopisu Computer.

Dlouholetá zkušenost redakce tištěného čtrnáctideníku Computer s psaním návodů pro nejširší čtenářskou obec v kombinaci s informacemi, k nimž mají odborníci serveru AVmania.cz přístup, dala vzniknout projektu, který lze bez nadsázky označit za „manuál k digitální televizi“. Díky ceně 29 Kč je navíc přístupný celé veřejnosti.

„Digitální vysílání vyvolává v lidech spoustu otázek. Na řadu z nich naleznou odpověď na specializovaných serverech, avšak ne všichni mají bezproblémový přístup k internetu, ne všichni rozumí odbornému jazyku, jímž tyto weby hovoří, ne všichni se v členění obsáhlých serverů pohybují s bravurou,“ dodává Jaromír Puk, šéfredaktor webu AVmania.cz.

Čtrnáctideník Computer vychází vždy s přiloženým DVD a vzniká s internetovým deníkem Živě.cz ve společné redakci. Tým jedenácti redaktorů tvoří největší a také nejzkušenější IT redakci v ČR. Magazín AVmania.cz je internetový projekt zaměřený na audio-video, domácí kino a další spotřební elektroniku.

Časopis Computer

V Computeru každý měsíc najdete nejdůležitější informace ze světa počítačů, technologií a internetu. Dva důkladné srovnávací testy odhalí a ocení ty nejlepší produkty na trhu. Praktické tipy a triky vyřeší nejčastější problémy s počítači i telefony. Podrobné návody a tipy vám pomohou využít technologie v každodenním životě.

001.jpg

Časopis za nejvýhodnější cenu získáte na iKiosku. Můžete si vybrat mezi tištěnou a elektronickou verzí.

Doporučujeme také speciální vydání Nejlepší návody, tipy a aplikace pro mobily. Jak si s Androidem usnadnit život.

Diskuze (6) Další článek: Linux Mint 6 „Felicia“: mátový Linux pošesté

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,