Windows 10 | October 2018 Update

Nové Windows 10 nedokáží zjistit volné místo na disku. Dopřejte mu raději odtučňovací kůru

Již za pár týdnů vyjde nová verze Windows 10 – October 2018 Update. Ta přinese několik novinek a jak to vypadá, tak i nějaké ty problémy. Oproti předchozím aktualizacím si totiž sama nedokáže zkontrolovat, zda máte pro instalaci na disku dostatek místa.

Webu PCWorld se podařilo v dokumentu na stránkách podpory Microsoftu nalézt informaci, že ke kontrole nedochází a uživatelé by si tak měli dopředu na disku ponechat dostatek volného místa.

Firma nespecifikuje, kolik místa je třeba vymazat, minimum ale bude několik gigabajtů. Využít k tomu můžete například i integrovanou funkci Inteligentní úložiště, která zvládne sama smazat nepotřebné soubory a vysypat koš. Naleznete ji v Nastavení – Systém – Úložiště.

Předchozí verze podobné problémy neměly a vždy, pokud nebylo k provedení aktualizace dostatek místa, vyzvaly k promazání či připojení externího úložiště, kam si Windows Update může uložit dočasné soubory. To zřejmě tentokrát neplatí a pokud nejnovější aktualizaci chcete, je nutné se připravit. V opačném případě aktualizace selže.

Podobné problémy s Chromebooky nezažijete:

Diskuze (64) Další článek: Ač se konec nezadržitelně blíží, Microsoft vydal kumulativní záplatu pro Windows 7

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,