Nové verze produktů McAfee SpamKiller a GroupShield pro Lotus Domino

Společnost Network Associates uvedla nové verze produktů McAfee SpamKiller 2.0  a McAfee GroupShield 5.3 pro Lotus Domino, které v sobě skrývají  řešení pro ochranu obsahu a detekci spamu pro uživatele Lotus Domino. 

McAfee GroupShield instalovaný na serverech Lotus Domino chrání před viry
a zákeřnými programy, včetně internetových červů, Lotus Script a infikovaných e-mailů a je plně kompatibilní s produktem McAfee SpamKiller. Pomocí bodovacího systému s pěti úrovněmi spamové ochrany je zaručena až 95% přesnost s nízkou úrovní falešných pozitivních detekcí.
 
Výhodou McAfee GroupShield pro uživatele Lotus Domina  je přidaná vrstva ochrany, která zahrnuje detekci virů, čištění a filtrování obsahu i blokování. McAfee GroupShield dále obsahuje McAfee Outbreak Manager, jenž proaktivně zabraňuje zneužití serveru pro hromadné rozesílání mailů. Další komponenta McAfee Alert Manager nabízí IT administrátorům možnosti upozorňování na škodlivé hrozby.

Technologie McAfee SpamKiller využívá pro určení toho, zda konkrétní mail je či není spam, vysoce přesného bodovacího systému. Rozsáhlá sada pravidel, které SpamKiller spouští, přidělí každému přijatému e-mailu pozitivní nebo negativní skóre, jež určuje jeho celkové spamové hodnocení. Jakmile je spam detekován, jsou zprávy doručeny jak do schránek koncových uživatelů, tak i do složky pro osobní „junk maily“ a do složky shromažďující „junk maily“ v celém systému.

Díky použití pěti odlišných metod detekce dává McAfee Security IT administrátorům do rukou komplexní řešení pro boj se spamem:

  • Integrity Analysis - Zkoumá hlavičku, úpravu a organizaci každé příchozí e- mailové zprávy a určuje, zda by mohlo jít o spam.
  • Heuristic Detection - Sada automatizovaných pravidel založených na známých charakteristikách spamů.
  • Content Filtering - Administrátorem definovaná množina slov a výrazů dále napomáhá identifikaci nežádoucích e-mailů a nepatřičného obsahu.
  • Personalized Black and White Lists - Množina standardů definovaných administrátorem a uživateli, která využívá bílých a černých seznamů, jež vymezují jak přípustné odesílatele e-mailů, tak i ty nežádoucí a nepřijatelné odesílatele.
  • Self-tuning - Schopnost naučit se charakteristiky e-mailů přijatých do stolního počítače umožňuje, aby SpamKiller vybavený SpamAssassin přizpůsobil celkové spamové skóre pro přijímané zprávy od známých odesílatelů.

Produkty McAfee GroupShield 5.3 a McAfee SpamKiller pro Lotus Domino jsou v tuto chvíli dostupné prostřednictvím Network Associates a partnerů Network Associates.

Více informací získáte na stránce http://www.mcafeesecurity.com.

Diskuze (1) Další článek: Nová mutace „B“ emailového červa SOBER

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,