Windows 10 | Fluent Design

Nové menu Start ve Windows 10 je na spadnutí. Microsoft jej ukázal v novém tématu

Microsoft novou nabídku Start představil již před několika měsíci, prozatím se ale do Windows nedostala. Nyní se objevila na ukázkách nového tématu, které je ke stažení. Oficiální vypuštění novinky se tak zřejmě blíží.

Novou nabídku Start ukázal již Panos Panay, v produkční verzi systému ale zatím není. Ba ani v programu Windows Insider, kde Microsoft testuje nadcházející novinky ze světa Windows. Přesto ale již máme poměrně jasnou představu o tom, jak bude vypadat.

104576394_3380197715337924_5508714314080973576_o.jpg 
Takto bude vypadat nová nabídka Start. Volba tapety je jako vždy zcela na vás.

Základem je více místa mezi jednotlivými položkami a jiná barevnost. Pryč jsou jednolité čtverce – Microsoft zde zvýrazňuje ikony a pozadí nechává na zvoleném tématu, tedy buď bílé, či černé. Zároveň ale zůstávají živé dlaždice, byť se spekulovalo, že je firma odstraní. To se ale stane zřejmě v rámci Windows 10X, kde bude zcela jiná nabídka Start. Vše zde ale působí mnohem vzdušněji a přehledněji, než současná nabídka.

Prozatím Microsoft neprozradil, kdy novinku chystá vydat, objevila se ale na renderech nového tématu přímo v oficiálním příspěvku Microsoftu na Facebooku. Lze tak předpokládat, že uvedení je již za dveřmi a dočkáme se letos na podzim.

Podívejte se, jak bude nová nabídka Start vypadat:

Zdroj: Windows Latest

Diskuze (54) Další článek: V testech se objevila neznámá karta od Nvidie. Má o třetinu vyšší výkon než GeForce RTX 2080 Ti

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,