Netflix | Hudba, filmy, seriály

Nové srovnání knihoven Netflixu ve všech zemích včetně Česka. Jsme zhruba uprostřed

CompariTech aktualizoval svoji analýzu Netflixu napříč jednotlivými trhy. V interaktivní tabulce si tak můžete jednotlivé země včetně Česka seřadit podle velikosti knihovny, počtu seriálů, filmů a pochopitelně také ceny za základní, standardní a prémiové předplatné.

Image 030.png
CompariTech aktualizoval interaktivní tabulku knihoven Netflixu napříč  státy

Autoři analýzy se podívali také na to, jak na tom jsou jednotlivé knihovny z pohledu nejlépe hodnocených titulů na IMDb, případně v poměru cena/výkon, ze kterého nejlépe vychází Brazílie.

Image 028.pngImage 029.png19169852-bf42-4d62-b23b-9532a6198b4d
Srovnání jednotlivých trhů podle velikosti knihovny, poměru velikost/cena za titul a podle počtu titulů s vysokým hodnocením na IMDb

Česko disponuje podle CompariTechu poměrně velkou nabídkou, byť chybí mnohé prémiové tituly. Z hlediska ceny za titul a měsíc se pak nachází poblíž středu.

Netflix o českého diváka bojuje už čtyři roky

Netflix se otevřel českým divákům v lednu 2016. Zprvu se ale jednalo pouze formální dostupnost, v knihovně totiž nebyl žádný lokalizovaný obsah.

V následujících čtyřech letech se však situace dramaticky zlepšila a dnes v nabídce tuzemského Netflixu najdete jak české titulky, tak u těch nejžádanějších titulů také dabing a nakonec i tvorbu z české produkce. Prvním snímkem tuzemské provenience bylo životopisné drama Lída Baarová. V nabídce se objevilo v roce 2017.

Image 024.pngImage 025.pngImage 027.png
Český Netflix

Dnes se o českého internetového diváka přetahují vedle místních služeb jako Voyo apod. především dvě globální lokalizované videopůjčovny HBO Go a právě Netflix.

Diskuze (6) Další článek: Podívejte se, kde bylo vaše rodné město před 750 miliony roky! Patrně ho najdete na dně oceánu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,