Microsoft | Notebooky | Surface

Nové počítače od Microsoftu už se blíží premiéře – Surface Pro 8 a Surface Laptop 4 na prvních fotografiích

Uvedení nové generace notebooku a tabletu řady Surface od Microsoftu se už blíží, protože na svět unikly jedny z prvních fotografií, které nejspíše pochází z certifikačních dokumentů pro FCC.

Na fotografiích, které nyní kolují na twitteru, je vidět jak Surface Pro 8, tak i Surface Laptop 4 s pravítkem pro ověření velikosti. Zatím nejsou známé podrobné hardwarové specifikace, ale očekává se jak mobilní čip od Intelu (11. generace Core, Tiger Lake-U s integrovanou grafikou Intel Xe), tak i případný mobilní čip od AMD řady Ryzen 4000.

Vzhledem k tomu, že má Microsoft zkušenosti se speciální verzí Ryzenu u minulé generace Surface Laptop 3, mohli bychom se dočkat i tentokrát. Microsoft je navíc v těžší situaci po tom, co Apple představil své MacBooky s vlastními čipy M1 se skvělými vlastnostmi jak po stránce výkonu, tak i spotřeby. Tlak na úpravu čipu dle potřeb daného zařízení tak bude jistě ještě silnější než v minulosti.

Podle snímků by měl být design relativně stejný jako u minulé generace, takže by se mohlo bez větších problémů stihnout uvedení už začátkem roku 2021.

Ukázka Microsoft Surface Laptop Go:

Diskuze (19) Další článek: Plně funkční děloha vypěstovaná „ve zkumavce“ by mohla pomoci ženám, které nemohou donosit dítě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,