Nové PHP 5.2.4 opravuje 120 chyb

Vývojáři po třech měsících uvolnili novou verzi skriptovacího jazyka PHP. Nové PHP 5.2.4 přináší více jak 120 opravených chyb, mezi kterými je vyřešeno i několik bezpečnostních problémů. Byly provedeny drobné změny v konfiguraci, a došlo k aktualizaci knihovny PCRE na verzi 7.2.

Mezi bezpečnostními opravami bylo opět řešeno přetečení paměti.

Tentokrát u funkce str[c]spn() au několika funkcí z GD knihovny, která se používá pro práci s grafikou. Ke knihovně GD bylo přidáno pět nových konstant, udávajících její verzi. Opraveno je i několik pádů u rozšíření OpenSSL, a také u funkcí imagepsloadfont() a sybase_connect(). Více informací o novinkách naleznete v oficiálním seznamu změn. Nové PHP 5.2.4 můžete stahovat v podobě zdrojových kódů nebo několika variantách pro operační systém Windows.

Nezapomeňte na končící podporu čtyřkové řady PHP. Několik známých projektů se již připojilo k záměru http://gophp5.org/ podporovat PHP pouze ve verzi 5.2 a vyšší. Je to například oblíbený systém pro správu obsahu Drupal, administrační nástroj MySQL databáze phpMyAdmin, aplikace phpMyVisites vytvářející statistiky a také Texy2 od českého autora.

Diskuze (10) Další článek: Foxconn MARS: nová hi-end základní deska s čipsetem P35 Express

Témata článku: , , , ,