Technologie | Patenty

Nové patenty Applu, Googlu a Microsoftu: Šeptací mikrofon, oční ovládání, 3D anténa nebo skládací myš

  • Podívali jsme se na čerstvé patentové přihlášky velké trojky
  • Microsoft si nakreslil ohýbatelnou myš, Apple sítnicový projektor
  • Google zase navrhuje 32D anténu pro 5G

Inženýři a průmysloví designéři z laboratoří Applu, Googlu a Microsoftu dnem a nocí vymýšlejí nové nápady, které si registrují u amerického patentového úřadu USPTO. Občas mohou s předstihem odhalit, na čem firma zrovna pracuje.

Než se z vynálezu stane skutečný patent, musí projít celým kolečkem formálních lhůt a kontrol, přičemž zhruba uprostřed je zveřejnění patentové přihlášky, kterou si může každý prohlédnout a zavčas vznést námitky.

Dnes se podíváme na ty nejzajímavější a čerstvě zveřejněné žádosti Applu, Googlu a Microsoftu, které USPTO publikoval v několika posledních dnech a týdnech.

Šmírující stropní kamera od Googlu

Začněme u Googlu, který si v létě zažádal o patent na konstrukci kamery pro chytrou domácnost, která počítá s připevněním na strop nebo zeď. Před pár dny se přihláška dočkala zveřejnění pod číslem 20210344818.

image.png
Sledovací kamera od Googlu ve tvaru stropní lampičky

Podle náčrtů kamera připomíná lampičku s konkávním čelem, pod kterým je schovaná čočka. Kamera je upevněná na otočné kouli a je vyzbrojená reproduktorem. Google popisuje její použití v chytré domácnosti, kde by mohla z vhodného stropního úhlu sledovat veškeré dění a patřičně reagovat.

image.png
Nákresy kamery v patentové přihlášce
Diskuze (1) Další článek: Samsung vyvinul první LPDDR5x. Nová paměť pro notebooky i mobily bude větší i rychlejší

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,