Hardware | Procesory | AMD | Ryzen | CES 2019

Nové mobilní procesory od AMD: Seznamte se s Ryzeny 3000, které letos přijdou do notebooků [CES]

AMD v rámci veletrhu CES představilo druhou generaci mobilních procesorů z generace ZEN+. Jedná se z velké části o procesory vyráběné stávajícím 12/14nm procesem, nejedná se tedy o úplnou novinku v podobě 7nm procesorů ZEN2, jak by se někdo mohl domnívat.

Celkem jsme se nyní dočkali 7 nových modelů, které začínají na 2 jádrech se spotřebou 15 W a sahají až po nejvýkonnější čtyřjádra (8 vláken) se spotřebou 35 W. Všechny modely mají integrované grafické jádro Vega 3 (192 SP) až Vega 10 (640 SP).

Ryzen mobile 1.png
Tabulka s novými procesory Ryzen Mobile 3000

Pro OEM partnery si AMD připravilo ještě dva modely AMD A6-9220C a AMD A6-9120C využívající starší 28nm čipy ze sedmé generace procesorů AMD A-serie, které jsou určené do těch nejlevnějších konfigurací. Mají pouze 2 jádra, integrované grafické jádro R5, ale jejich spotřeba je snížena na 6 W. Budou tedy vynikat v systémech s pasivním chlazením, kde není kladen tak velký důraz na výkon počítače.

Ryzen mobile 2.png
Tabulka s novými procesory řady A s ultra nízkou spotřebou

Kdy se tedy dočkáme prvních produktu v obchodech? AMD všechny přítomné ujistilo, že nyní spolupracuje se všemi velkými výrobci notebooků na trhu a prvních produktů se dočkáme nejpozději do konce března.

Diskuze (5) Další článek: Televize, která se vyroluje. LG dokáže smotat OLED displej do podstavce [CES]

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,