Příslušenství | Myši | SteelSeries

Nové herní myši SteelSeries Aerox 3 jsou sice děravé jako ementál, přesto dokážou odolat vodě

Dánský výrobce herních periferií a příslušenství SteelSeries představil ultralehké voděodolné myši Aerox 3 a Aerox 3 Wireless. Na první pohled zaujmou děrovaným tělem, skrz které prosvítá barevné RGB podsvětlení.

Myš SteelSeries Aerox 3 váží pouhých 57 gramů, což je o čtyři gramy méně než konkurenční Razer Viper Mini, kterou její výrobce také označuje jako „ultralehkou“. Pochopitelně se nejedná o vysloveně propastný rozdíl, i tak ale může být pro zákazníky s touto preferencí zásadní.

S drátem i bez

Jak vyplývá z názvů novinek, liší se od sebe způsobem připojení k počítači. Model Aerox 3 má kabel, který se zapojuje do konektoru USB-C. Aerox 3 Wireless komunikuje bezdrátově a kvůli baterii a dalším komponentám je o něco těžší – konkrétně váží 66 gramů.

Bezdrátová i kabelová verze herní myši SteelSeries Aerox 3 má zvýšenou odolnost proti prachu a vodě dle standardu IP54. Nejedná se tedy o vodotěsnost, ale případné postříkání nebo polití by měla periferie přežít bez ztráty květinky.

„Ultralehké myši zaútočily na herní odvětví,“ řekl generální ředitel SteelSeries Ehtisham Rabbani. „Jsme nadšeni, že můžeme představit dvě myši, které budou skvělé nejen pro fanoušky SteelSeries, ale potěší všechny hráče. Ti vůbec poprvé nebudou muset obětovat kvalitu nebo výkon, aby získali myš, která je neuvěřitelně lehká.“

Slušná výdrž

Kromě nízké hmotnosti a odolnosti proti vodě vyniká Aerox 3 Wireless schopností komunikace na dlouhou vzdálenost. Příznivě překvapuje také výdrží baterie – při připojení přes Bluetooth vydrží na jedno nabití až 200 hodin, v případě bezdrátového režimu v pásmu 2,4 GHz zvládne fungovat až 80 hodin. V závislosti na tom, kolik hodin denně hrajete, ji lze na jedno nabití používat potenciálně i několik týdnů.

K doplňování energie lze použít USB-C kabel, přičemž myš funguje i během nabíjení. Čtvrthodinové připojení zajistí dostatek energie až na 40 hodin bezdrátového hraní. Můžete si tedy jen krátce odpočinout od hry a během této přestávky doplnit baterii na další dva dny.

Prodeje myší SteelSeries Aerox 3 a SteelSeries Aerox 3 Wireless začnou v neděli 11. listopadu. Již nyní jsou však k předobjednání na Amazonu. Verze s kabelem zde stojí 59,99 amerických dolarů, což je v přepočtu asi 1700 Kč vč. DPH. Bezdrátová varianta přijde na 99,99 dolarů, tj. přibližně 2830 Kč vč. DPH.

Diskuze (13) Další článek: 1Password pro Linux je zase o kus lepší. Správce hesel vyšel v betaverzi

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,