Grafické karty

Nové grafiky od AMD přijdou nejspíš až v příštím roce. Nová technologie výroby je dost drahá

ASRock, který začal prodávat grafické karty Radeon Phantom od AMD, nyní prozradil své plány na celý rok 2018 a první kvartál roku následujícího. Mimo nové generace karet Phantom MK2 s vylepšeným chlazením nás bohužel žádné další novinky od tohoto výrobce nečekají, upozornila redakce Videocardz.

To by mohlo naznačovat, že nové grafické karty RX600, nebo očekávané herní grafické karty Vega20 vyrobené novým 7nm procesem, vyjdou na trh nejdříve ve druhém kvartále příštího roku. Šušká se totiž, že 7nm výrobní proces u TSMC běží sice na plné obrátky, ale je dost drahý a jeden 300 mm křemíkový plát vyjde AMD na 10 000 dolarů. To je zřejmě hlavní důvod proč se bude prozatím Vega 20 prodávat jenom do pracovního segmentu trhu formou karet Instinct.

Příchodu nových karet také moc nenahrává aktuální situace na trhu, kdy hodně stávajících modelů leží nyní výrobcům skladem kvůli opadajícímu zájmu z řad těžařů kryptoměn.

Diskuze (24) Další článek: Miniaturní kamera, kterou napájí jen světlo! Vědci stvořili základ perfektního nástroje na tajné sledování

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,