Google

Nové Google News využívají umělou inteligenci pro doporučování zpráv

Google si v rámci letošního I/O nachystal i změnu týkající se svých Google News. Ty získají novou mobilní aplikaci a webovou podobu. A krom změněného designu budou novinky i pod kapotou. Zprávy totiž bude doporučovat umělá inteligence, která se bude snažit hledat souvislosti.

Dominantou aplikace jsou na míru vybírané zprávy, přičemž ty nejdůležitější vám Google naservíruje jako první. U vybraných témat nabízí i Full coverage, tedy přehled článků o daném tématu z více médií. Zachován zůstal i starý klasický přehle dzpráv tříděný na sekce, nyní schovaný pod Headlines. V poslední sekci se pak skrývají přihlášené odběry stránek, zde se počítá i s propojením se službou Subscribe.

Google News totiž nejsou novou aplikací, jedná se o aktualizaci staršího Newsstandu. Na první pohled to ale nepoznáte, aplikace totiž sleduje aktuální změny v Material Designu a svému předchůdci se vůbec nepodobá. V souvislosti s aktualizací Google stáhl z Play Storu starší aplikaci Zprávy a počasí, která fungovala i u nás.

Aplikaci můžete stahovat skrze Play Store. Prozatím ale nemusí být dostupná pro všechny a je možné si na vlastní riziko stáhnout apk soubor z APKMirror.

Váš názor Další článek: Red Hat Summit: Přichází éra kontejnerů. Surový Linux tak trochu na druhé koleji

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,