Nové finální KDE 4.3 přináší 10 000 oprav a 2 000 nových funkcí

Před týdnem jsme na Živě informovali o vydání poslední vývojové verze KDE 4.3. Nyní, po půl roce vývoje, vývojáři vydali dlouho očekávanou finální verze. Vývojáři provedli mnoho změn - lze říci, že nezůstal kámen na kameni.

Nové KDE 4.3 opravuje více než deset tisíc chyb, je tedy pravděpodobné, že chyba, se kterou jste se v minulé verzi setkali, je již opravena. Vývojáři zpracovali téměř dva tisíce žádostí o funkci, a to za dobu šesti měsíců. Celkem bylo provedeno 63 000 změn od 700 přispěvatelů do zdrojového kódu.

Mezi stěžejní části patří okenní manažer Kwin, který nabízí 3D grafické efekty. Dále je součástí Plazmatický Desktop Shell, manažer Dolphin a KRunner. Vylepšená byla snad každá část KDE. Změn doznalo uživatelské prostředí, vývojáři doladili grafické efekty a především zvýšili rychlost a stabilitu celého KDE, což byl hlavní kámen úrazu dřívějších verzí.

Nové KDE 4.3 v číslech:

  • 63 000 změn
  • 10 000 oprav
  • 2 000 nových funkcí
  • 700 přispěvatelů
  • 6 měsíců vývoje

Více informací včetně screenshotů a kompletního přehledu změn tradičně naleznete na oficiálních stránkách. Chcete-li již nyní naživo vyzkoušet finální verzi desktopu KDE 4.3, můžete si stáhnout obraz Live CD, které je použitelné i bez nutnosti instalace.

Diskuze (99) Další článek: České Radiokomunikace chtějí technologií WiMAX pokrýt celé Česko

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,