Amazon | Chytrá domácnost | Alexa | Amazon Echo

Nové Amazon Echo Show 10 se bude za vámi otáčet a menší Echo Dot vypadá jako chlupatá koule

Amazon měl velký den a představil celou řadu nových produktů. Věnoval se přitom i hardwaru a ukázal hned několik nových chytrých reproduktorů. Dva vypadají jako koule a třetí, s displejem, se bude za vámi otáčet.

Podzim patří nejen novým telefonům, ale i chytré domácnosti. Již za několik dní bude mít svou tiskovku Google, kde ukáže nové chytré reproduktory a Chromecast, a nezahálí ani Amazon. Ten nyní představil hned tři zařízení. 

Nejzajímavější je Amazon Echo Show 10, které navazuje na původní Echo Show. Jedná se o chytrý reproduktor s displejem, tentokrát je zde ale zásadní změna – displej se umí otáčet za vámi. Největší využití tak najde v kuchyni či obývacím pokoji, kde na něj můžete mluvit z různých stran. Jakmile tak učiníte, otočí displej za vámi a vy tak vždy vidíte, co se zrovna děje.

Takto funguje nové Amazon Echo Show 10:

K samotnému určení pozice přitom nevyužívá integrovanou kameru (která tak slouží k videohovorům), ale vše určuje podle vašeho hlasu a směru, odkud přichází, v kombinaci se strojovým učením. Zároveň neumí Echo rozpoznat, kdo jste (na rozdíl od Google Nest Hub Max) a bere vás jako jakoukoliv jinou osobu. Otáčet se za vámi také začne až v momentě, kdy na něj promluvíte příkazem „Alexa“, či se jej dotknete. Samotné motorky jsou pak dle slov Amazonu velmi tiché a neměly by tak rušit.

Funkčně se jinak jedná o klasické Echo Show se zabudovanou chytrou asistentkou Alexou. Díky displeji a kameře můžete využít i videohovory, dívat se na filmy, či si nechat zobrazit recepty. U hovorů zvládne automaticky sledovat váš obličej, abyste zůstali vždy v záběru. A v případě, že nejste doma, může zařízení samo kontrolovat místnost a pokud najde osobu, která tam nemá být, zašle vám upozornění. Cena Echo Show 10 je v USA stanovena na 249,99 dolarů.

Malé chlupaté koule

Velkým displejem to ale nekončí. Amazon totiž ukázal i nástupce Echo Dot, tedy maličkého reproduktoru. Původní verze vypadala jako malý puk, nová pak jako chlupatá koule. Hlavním prvkem je tak samotná látka kryjící reproduktor, doplněná o svítící barevný proužek vespod. Ten indikuje, že vás zařízení poslouchá, či provádí nějaké jiné úkony.

93d6f00d-4d80-4ce3-879b-5122368a26ff961235c6-2334-4fad-aa71-71ee740611bc 
Takvo vypadá nové Echo Dot

Opět se jedná o klasický chytrý reproduktor s Alexou, ale i tentokrát má několik vychytávek. Ta první ej zpracování některých příkazů offline přímo na zařízení – tedy podobně, jako funguje třeba Google Asistent na telefonech Pixel. Díky tomu je vyřízení požadavku mnohem rychlejší. Zároveň funguje i jako hub pro produkty podporující protokol ZigBee.

Nové Echo Dot existuje v klasické verzi, která se prodává za 49,99 dolarů, a ve verzi s displejem ukrytým pod látkou, který dokáže zobrazit čas, budík, či venkovní teplotu. Zde je příplatek 10 dolarů. Za stejnou cenu, tedy 59,99 dolarů prodává Amazon i dětskou variantu se zvířecím designem.

Zdroj: The Verge

Váš názor Další článek: GeForce RTX 3090: obří grafická bestie od Nvidie v testech

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,