Operační systémy | Windows 11 | Tiskárny

Nové, a už tak problematické: Microsoft potvrdil tři problémy s instalací tiskáren ve Windows 11

Microsoft potvrdil problémy operačního systému Windows 11, které způsobují selhání instalace tiskáren v podnikovém prostředí. Potíže nastávají při pokusu o instalaci přes síť na zařízeních, která přistupují k tiskárnám prostřednictvím tiskového serveru přes HTTP připojení.

Instalace tiskáren se také nemusí úspěšně dokončit v případě používání internetového tiskového protokolu (IPP). Vzhledem k tomu, že problém ovlivňuje pouze proces automatického stahování a instalace, mohou podle Microsoftu správci nainstalovat ovladače tiskáren na klienta jejich ručním zkopírováním.

Problémy s instalací tiskáren

Problémy se týkají následujících klientských a serverových platforem:

  • Klient: Windows 10, verze 21H1; Windows 10, verze 20H2; Windows 10, verze 2004; Windows 10, verze 1909; Windows 10, verze 1809; Windows 10, verze 1607; Windows 10 Enterprise 2015 LTSB; Windows 8.1; Windows 7 SP1; Windows 11, verze 21H2.
  • Server: Windows Server 2022; Windows Server, verze 20H2; Windows Server, verze 2004; Windows Server, verze 1909; Windows Server, verze 1809; Windows Server 2016; Windows Server 2012; Windows Server 2008 SP2.

Microsoft oba problémy prošetřuje a pracuje na opravě, která bude vydána v některé z budoucích aktualizací. Postižení zákazníci se staršími verzemi systému Windows (včetně Windows 10 a Windows Server 2022) mohou problémy vyřešit instalací kumulativních aktualizací z říjnového záplatovacího úterý.

Další chyby a problémy

Microsoft potvrdil ještě třetí problém vedoucí k tomu, že klientům tiskového serveru nejsou správně poskytovány možnosti nastavení tisku. Ačkoli tato chyba nezpůsobuje selhání tiskových operací, omezuje tisk pouze na výchozí nastavení.

„Tento problém je důsledkem nesprávného sestavení datového souboru, který obsahuje vlastnosti tiskárny. Klienti, kteří tento datový soubor obdrží, nebudou moci jeho obsah použít a místo toho budou pokračovat s výchozím nastavením tisku. Serverů, které používají výchozí nastavení tisku a nemají žádné vlastní nastavení, které by mohly klientům poskytnout, se tento problém netýká,“ vysvětluje Microsoft.

Operační systém Windows 11 byl oficiálně vydán 5. října, tedy před necelými dvěma týdny. Kromě výše uvedených problémů hlásí uživatelé například potíže s kompatibilitou Windows 11 s aplikací Oracle VirtualBox či 15% snížení výkonu na zařízeních s procesorem AMD. Část uživatelů pak trápí, že Průzkumník souborů v systému Windows 11 využívá příliš mnoho operační paměti.

Diskuze (7) Další článek: Minirecenze bezdrátové nabíjecí stanice Canyon WS-303. Naráz zvládne telefon, hodinky i sluchátka

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,