Windows 10 | Aktualizace | Windows Update

Nová volitelná aktualizace opravuje více než 40 chyb v operačním systému Windows 10

Microsoft vydal novou aktualizaci KB4601382 určenou pro operační systémy Windows 10 a Windows Server 2004 a 20H2. Dle serveru Windows Report řeší více než čtyřicet chyb a opravuje řadů problémů s herní grafikou. Kromě toho také řeší blikání při přehrávání videa na monitorech s nízkou latencí.

Aktualizace je nyní nabízena jako volitelná, takže rozhodnutí o její instalaci je zcela v kompetenci uživatelů. Lze ale předpokládat, že většina obsažených oprav bude zahrnuta v příští pravidelné várce aktualizací, které budou vydány v úterý 9. března. Náhled aktualizace obsahuje pouze opravy chyb, vylepšení výkonu a nové funkce. Nepřináší tedy žádné opravy zabezpečení.

Opravná aktualizace

Aktualizace je dostupná přes Windows Update, takže pokud ji chcete instalovat, otevřete si na počítači Nastavení a pokračujte do sekce Aktualizace a zabezpečení. Zde by se pak v sekci Windows Update měla objevit Volitelná aktualizace pro zvýšení kvality, kterou můžete Stáhnout a nainstalovat.

Update přináší opravy více než 40 chyb, přičemž mezi ty nejzajímavější patří grafické problémy s vykreslením her na HDR monitoru, potíže s podáním barev, blikáním obrazovky a další. Řeší například potíže s vykreslováním obsahu obrazovky po spuštění her s určitou hardwarovou konfigurací.

Další opravenou chybou je nefunkčnost kláves Home, Ctrl a „šipka vlevo“, ke které dochází při přepnutí z japonského rozložení IME na Kana. Kompletní (hodně dlouhý) seznam opravených problémů najdete na stránkách podpory Microsoftu.

Pro počítače bez připojení k internetu lze aktualizaci KB4601382 stáhnout z Katalogu služby Microsoft Update. V takovém případě je nutné zvolit správný balíček s ohledem na verzi Windows a platformu. Velikost souborů se pohybuje od 152 do 495 MB.

Diskuze (26) Další článek: Unikly parametry nových procesorů Epyc Genoa. AMD vsadí až na 96 jader

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,