Microsoft | Outlook | Outlook.com

Nová verze webového Outlooku přinese tmavý režim a další novinky. Bude to stačit na Gmail?

  • Microsoft do konce července spustí nový webový Outlook
  • Jednou z hlavních novinek bude podpora tmavého režimu
  • Zlepší se práce s poštou, kalendář i správa úkolů

Microsoft připravuje spuštění nové verze své webové aplikace Outlook. K zásadním inovacím má patřit podpora tmavého režimu, nicméně novinek bude daleko víc. Jedním z důvodů ke změnám je konkurence v podobě Gmailu od Googlu. O novinkách informuje server TechSpot.

Uvolnění nové verze předcházelo několik měsíců trvající testování, zaměřené nejen na nové funkce, ale i na vychytávání a ladění chyb. Modernizované rozhraní má zlepšit principy ovládání aplikace v oblasti plánování a komunikace.

Server Windows Report při této příležitosti nevybíravě kritizuje Microsoft za to, že svou e-mailovou službu dlouhodobě zanedbával. Podle něj situace vygradovala do stavu, kdy Outlook nedokázal z hlediska nových funkcí konkurovat jiným aplikacím pro správu elektronické pošty.

Nový webový Outlook

Cílem Microsoftu je nabídnout software, který bude fungovat napříč všemi platformami. Firma tedy v posledních osmi měsících poskytovala zájemcům možnost testovat a nahlédnout pod pokličku probíhajících změn, jejichž cílem je zdokonalení celé aplikace, která v oblasti uživatelského rozhraní a funkčnosti proti konkurenci aktuálně viditelně zaostává.

Díky dostatečné zpětné vazbě je nyní Microsoft připraven nabídnout uživatelům služeb Office 365 nový webový zážitek. Uživatelé, kteří se přihlásili k používání takzvaného „Targeted Release“, budou moci vyzkoušet přepracovanou webovou aplikaci již koncem července.

Největším „tahákem“ je podpora tmavého režimu 
Největším „tahákem“ je podpora tmavého režimu

Obecně má nový webový Outlook nabídnout širší možnosti nastavení uživatelského rozhraní. Největším „tahákem“ je podpora tmavého režimu, nicméně na seznamu je i celá řada menších novinek, díky kterým bude prostředí aplikace nejen estetičtější, ale také nabídne nové funkce.

Přibude úkolovník a změní se i kalendář

Z celé řady očekávaných novinek jmenujme například možnost přidávat do e-mailových zpráv takzvané „Expressions“, což jsou v podstatě GIFy a emoji. O něco užitečnější změnou je možnost označovat zprávy a seskupovat je do kategorií, nebo nastavení zvolených kontaktů jako oblíbených.

Pomocí záložek ve spodní části okna bude možné přepínat mezi režimem čtení a psaní. K dispozici bude také funkce odložení zprávy, která zvolený e-mail zařadí do doručené pošty v příhodnějším čase. Ve složce Doručená pošta bude snadnější organizovat, vyhledávat a označovat e-maily.

Další změny se odehrály v kalendáři 
Další změny se odehrály v kalendáři

Další změny se odehrály v kalendáři, kde je možné z rozbalovací nabídky rychle přejít na schůzku Skype nebo MS Teams. K dispozici bude i souhrn s odpověďmi od účastníků nebo pozvání na událost. Další funkcí, jejímž cílem je úspora času, má být schopnost prohledávat více kalendářů a měsíční přehled nadcházejících událostí.

V novém Outlooku je také integrována správu úkolů s aplikací To-Do, což znamená, že každý označený e-mail je automaticky přidán jako připomenutí, abyste nezapomněli na jeho zpracování. 

Diskuze (6) Další článek: Microsoft vydává historická Windows 1.11. Vrátí vás do roku 1985 a vysvětlí podivnou kampaň

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,