bandzula
bandzula
21. 2. 2018 • 21:42

Zaujímavé je, že nedávno som čítal článok o liečení rakoviny špargľou.

Jan Ten (airbcz)
15. 2. 2018 • 10:54

Tak je zajímavé, že řada dřívějších vědeckých studií tvrdí naprostý opak, tzn. že chřest má naopak prokazatelně protirakovinné účinky a zaslouží si v tomto směru další výzkum...namátkou:
- Inhibitory effects ofwild dietary plants on lipid peroxidation and on the proliferation of human cancer cells - University of Calabria, I-87036 Rende(CS),Italy
- Saponins from edible spears of wild asparagus inhibit AKT, p70S6K, and ERK signalling, and induce apoptosis through G0/G1 cell cycle arrest in human colon cancer HCT-116 cells - Laboratory of Phytochemicals and Food Quality, Instituto de la Grasa (CSIC), 41013 Seville, Spain

Miroslav Pragl
Miroslav Pragl
13. 2. 2018 • 18:28

Ještě ze lide nezjistuji, jak je to s kyslikem. Ano, je to silny oxidant a tvurce volnych radikalu a podobných svinstev. Je dokonce prokazane, ze ssavci, kterym se snizil prisun kysliku na nulu, neonemocneli do konce života zadnou známou chorobou!MP

Arctia
13. 2. 2018 • 18:28

U nas davame asparagus babicce na hrob, necpem se tim. 😀* Ano, ja vim, ze je toho svinstva nakejch 300 druhu. 🙂

dolph1888
dolph1888
13. 2. 2018 • 15:38

Jím cibuli (imunita), česnek (bakterie, viry) a badyán* (protinádorové účinky). Chřest moc nemusím, jen na chuť, když má sezónu.
* Vhodný k masu, do omáček vč. rajské, do přímo konzumovaných kompotů (hruška, jablko, švestka a tak.).
Poznámka: Navíc bych to nehrotil, na vznik nádoru může působit i majonéza, saláty s ní, konzervované maso - salámy, kořeněná jídla, i mé milované víno / černé pivo. A víte co dělá uzené, hotový zabiják. 🙂 Jestli chtějí vědátoři, USA či EU žít věčně a myslí si, že člověk by měl jít do hrobu zdravý, pak doporučím vyšetření u psychiatra. To jak dlouho člověk žije, je dáno DNA, tím, jak silná - zdravá je v populaci, což se už např. o té Evropské říct nedá. Zahraňujeme příliš mnoho narozených dětí, které by jinak nepřežili. S nimi i jejich slabou DNA!!

Názor byl 1× upraven, naposled 13. 2. 2018 15:42

dnv
13. 2. 2018 • 12:31

zaujímavé,ako rýchlo sa z informácie stane svojim spôsobom dezinformácia.....že asparagín umožňuje rýchlejšie šírenie určitej agrasívnej formy rakoviny ešte neznamená,že ju spôsobuje alebo že sa priamo na jej vzniku podiela........prečo takú paniku a strach nevyvoláva napr.volný predaj tabakových výrobkov u ktorých sa dá priamo dokladovať škodlivosť a ktoré sú priamymi spôsobovatelmi určitých zdrovotných komplikácií......

Určitě si přečtěte

Články odjinud