Nová strategie Netscape Communications

Netscape připravuje Tuneup for IE, v podstatě plugin, který umožní uživatelům MSIE požívat výhod k portálu napojeného uživatele Navigatoru.
Jak jsme již dříve informovali, podle studie americké analytické firmy IDC klesl podíl Netscape Communications na trhu browserů vůbec poprvé pod 50 %. Netscape se však právě proto nevzdává a oznámil vývoj softwarové podpory pro IE.

Netscape se už dlouho snaží o co nejtěsnější integraci browseru a svého portálu, až doposud však pouze u Navigatoru. Nyní oznámil, že během měsíce vyjde Netscape Tuneup for IE, v podstatě plugin, který umožní uživatelům MSIE požívat výhod k portálu napojeného uživatele Navigatoru.

Plugin bude obsahovat nový typ ovladače Active X a do MSIE bude integrovat některé z výhod Navigatoru, jako je například Smart Browsing (vyhledávání podle toho, co uživatel napíše do adresního řádku svého browseru) a What's Related (seznam stránek, jejichž náplň je příbuzná k obsahu stránky právě prohlížené). Mezi další výhody má patřit možnost přímého přístupu k personalizaci Netcentra, Netscape WebMail, upozornění na softwarové updaty Netscapu, adresář...

Netscape Communications oznámila, že k tomuto kroku není přinucena propadem Navigatoru na trhu browserů. Tento krok prý byl dlouho pečlivě připravován, protože počet uživatel Netcentra browsících z MSIE se pohybuje v milionech. A protože Netscape určuje cenu reklamy na Netcentru podle počtu uživatelů, je tento tah celkem logický. Microsoft Tuneup uvítal, podle nich si stále více uživatel pořizuje MSIE pro jeho nesporné kvality, snaha Netscapu o lepší podporu uživatel MSIE je tedy pochopitelná a chvályhodná.

Diskuze (1) Další článek: Opět posílení na Internetu – tentokrát GTS CzechNet

Témata článku: , , , , , , , , ,