Nová sociální síť Path vám dovolí mít jen 50 přátel

Aby nám snad nechyběla cesta, jak se sociálně „sítit“, vznikají další projekty stavějící na osvědčeném principu. Jedním takovým je Path. Aby se tato nová služba neztratila v konkurenci, přichází s unikátní vlastností, pro kterou se proslavila – uživatelům možní mít pouze 50 přátel. Tím jde svým způsobem proti proudu.

Path pracuje na podobném principu jako Twitter, můžete sledovat až 50 přátel a stejný počet přátel může sledovat vás. Omezení počtu má uživatele donutit, aby se virtuálně přátelili jen s nejbližšími skutečnými přáteli. Teoreticky by to mělo prospět kontrolou nad šířením osobních údajů a zneužitím ve prospěch marketingových účelů firem. Ovšem dost možná bude tato přednost zároveň předním nedostatkem, který zabrání většímu rozšíření služby.

Path1.jpg Path2.jpg
Path je k dispozici zatím jen prostřednictvím aplikace pro iPhone

Sami tvůrci svému dílu říkají raději „osobní síť“ než „sociální síť“, což dává smysl. Zda si najde své zastánce, to ukáže čas. Zatím je ale dostupná pouze prostřednictvím aplikace pro iPhone. Umožňuje sdílení textových vzkazů, fotografií a geolokačních dat. Více na www.path.com.

Diskuze (12) Další článek: Prodej počítačů u nás slušně roste, nejprodávanější značkou je Acer

Témata článku: , , , , , , , , ,