Sluchátka | Příslušenství | Razer

Nová sluchátka Razeru vám doslova zatřesou hlavou. Zvuk doplní vibracemi

Razer přichází se sluchátky Nari Ultimate, které by hráčům měly dodat ještě silnější zážitky z hraní her. Kromě zvuku totiž dokážou zatřepat hlavou. Pokusy se sluchátky doplněné o funkci vibrací už se na trhu objevují přinejmenším deset let, ale pořád to není ono. Razer se však dušuje, že jeho sluchátka opravdu fungují a zesílí herní zážitek. Vibrace jsou zde využity v těsném provázání na zvuk.

Technologie haptické odezvy nese název HyperSense a v zásadě spojuje zvukové vjemy ve sluchátkách s vibracemi, které se přenáší přímo do hlavy a mohou tak zesílit vjem zejména v oblasti nízkých kmitočtů. Sluchátka jsou určena na hraní her, případně sledování filmů, kde takový efekt může dávat smysl.

Sluchátka fungují ve drátové i bezdrátové verzi na většině platforem včetně PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch. Mimo jiné v sobě schovávají i technologii THX Spatial Audio pro kvalitnější prostorový zvuk. Cena by se měla pohybovat kolem šesti tisíc korun.

Nejlevnější herní sluchátka s vibracemi nyní nabízí Genius v podobě modelu HS-G500V. Ten stojí pod pětistovku. Vibrace jsou zde ale funkce, kterou jednou vyzkoušíte a pak už nikdy nezapnete.

Diskuze (8) Další článek: Kamera Facebooku do domácnosti, to je Portal. Nemá šmírovat, jen komunikovat

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,