Nová řada kalkulaček od Canonu, vyrobeny jsou ze starých kopírek

Tři nové kalkulačky představila společnost Canon. Vypadají jako běžné kalkulačky, ovšem výrobce v tiskové zprávě upozorňuje na jejich výhody: „Trojice nových modelů přináší výkon, styl a hodnotu.“ To byste od kalkulačky možná nečekali…

Z hlediska funkcí a designu lze na kalkulačce už jen těžko vymyslet něco inovativního. Tři novinky od Canonu  AS-8, AS-120, AS-1200 jsou ale přeci jen něčím zvláštní – jsou vyrobeny ze starých kopírek. Vyřazené fotokopírky byly recyklovány a získaný materiál se použil na výrobu těchto kalkulaček, které lze pochopitelně rovněž recyklovat.

Z hlediska funkcí ničím nepřekvapí. Nejnižší model má osmimístný displej, dva vyšší modely dvanáctimístný a k tomu duální napájení buď z baterie, nebo solárním článkem. Nejvyšší model má navíc méně obvyklé funkce pro navýšení, zaokrouhlení a výběr desetinných čísel. Další funkce jsou zřejmé z popisu tlačítek:

AS-8.jpgAS-120.jpg AS-1200.jpg
Kalkulačkové novinky od Canonu: AS-8 • AS-120 • AS-1200

Proč na Živě.cz píšeme o kalkulačkách? Protože nás tisková zpráva o nových modelech překvapila a přiměla k nostalgickému vzpomínání. Kalkulačky jsou prapředci dnešních osobních počítačů, a přestože se jejich koncepce už několik desítek let nezměnila, stále mají v dnešním moderním světě plném pokročilých počítačů své místo.

Nicméně sepsat tiskovou zprávu o kalkulačkách je pro PR agenturu heroický výkon. Na první pohled vypadají pořád stejně a nepřinášejí žádné nové funkce. Proto také ten vtípek v úvodu této bleskovky a na závěr ještě ukázka květnatého slovníku ostříleného PR specialisty, jehož práce je hledat výhody každého svěřeného produktu: „Nové modely kalkulaček jsou ideální pro oblast vzdělávání, kanceláře i obecné použití a nabízejí snadné ovládání a řadu praktických funkcí, které vyhoví požadavkům širokého spektra uživatelů. Nová řada rovněž poprvé představuje nový designérský záměr společnosti Canon – konkávní vzhled charakterizovaný štíhlým postupně se zdvihajícím zakřivením těla kalkulačky, jež spolehlivý každodenní výkon obohacuje o elegantní styl. “

Diskuze (22) Další článek: Černobíle: Android, nebo iPhone OS 4?

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,