Nová povídka Stephena Kinga budek dispozici pouze na Internetu

Diskuze čtenářů k článku

Honza  |  20. 04. 2001 18:58

Nevim jak vy, ale davam prednost klasicke knize. Koukam na monitor (TCO 95) cely den v praci a predstava, ze bych si mel kazit oci jeste pri cteni knihy (papir preci jen nic nevyzaruje), me nijak nelaka. Navic ji tezko otevru v tramvaji (Palm? Ale no tak, jeste nestoji co karton mlika a navic ho na nic nepotrebuju!) a to nemluvim o estetice a kvalitne provedene vazbe (i takove knhy existuji . Takovou moznost chapu naopak u manualu, ci odbornych publikaci, ktere diky hypertextovym odkazum a dynamicke tvorbe stranek skryvaji velke moznosti.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Kombajn  |  20. 04. 2001 18:58

Mozna je to pro nekoho smutne, ale s nastupem dalsich specializovanych technologii dojde k tomu, ze klasickych knih bude kvapem ubyvat. Jiz dnes existuje v CR knihkupectvi, ktere je zamerene jenom na prodej alektronickych knih (http://www.neknihy.cz). Koupit si elektronickou knihu je totiz levnejsi, rychlejsi a kdyz ji mate, nic vam nebrani si ji vytisknout. Stejne jako skin do WinAmpu bude moci ruzne graficky knihu upravit. Dnes je to se ctenim el. knih sice trochu tezsi, ale diky novym polymerovym displajum to bude o úplně něčem jiném (jsou tenké a snadno tvarovatelné). Je to hudba budoucnosti, ale je dobre ze se s jejich vydavanim jiz zacina. Navic naklady na vyrobu takoveto knihy jsou smesne a vydat svoji knihu si muze i autor, který prodá jen nekolik desitek kusu, zkratka tituly, u kterych by se nevyplatil tisk... Takze ctenari se mohou tesit, ze bude vychazet vice veci...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pavel Machek  |  20. 04. 2001 18:58

Prozatim mate pravdu, ale vyvoj ctecich zarizeni velikosti a vahy knihy pokracuje.
Myslim, ze alespon cast literatury bude v digitalni podobe rovnocenna papirovym kniham, ne-li prevazujici.
I z toho duvodu jsme rozbehli projekt Neknihy (www.neknihy.cz). Az budou takova zarizeni funkcni a cenove dostupna, ulevi se treba skolakum (i kdyz ti by potrebovali nejakou pancerovou verzi, aby se mohli vzajemne triskat po hlavach , nebo lidem s malym bytem a velkym ctenarskym apetitem . . .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor